انجمن بیماران اماس بروجرد در حوزه بیماران معیشتی، مشاورههای درمانی و ارائه خدمات پزشکی و مراقبتی فعالیت داشته و جزء قدیمیترین انجمنهای بیماران خاص کشور محسوب میشود که ۲۷ سال است با حمایت مردم و خیرین فعالیت میکند.
فاطمه یاراحمدی، بازنشسته بهداشت و درمان و مسئول انجمن بیماران اماس واقع در شهرستان بروجرد است. وی در گفتوگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: ۲۷ سال قبل تصمیم گرفتیم با تاسیس یک انجمن بیماران اماس، خدماترسانی برای مددجویان را در استان لرستان آغاز کنیم.
وی افزود: انجمن بیماران خاص بروجرد در حوزه بیمارانمعیشتی، مشاورههای درمانی و ارائه خدمات پزشکی و مراقبتی فعالیت داشته و جزء قدیمیترین انجمنهای بیماران خاص کشور محسوب میشود.
اماس با نگهداریهای موثر قابل کنترل است
یاراحمدی عنوان کرد: اماس یک بیماری ناشناخته بوده و متاسفانه به دلیل عدم شناخت آن، قابل درمان نیست؛ با این وجود اقدامات انجامیافته در موسسه به عوامل نگهداری و مراقبت تخصیص مییابد.
مسئول انجمن اماس بروجرد تشریح کرد: آلودگی هوا، مواد غذایی، نکات اجتماعی و وراثتی میتواند از جمله موارد ایجاد اماس باشد؛ لیکن دلیل اصلی آن به طور قطعی کشف نشده است.
وی بیان کرد: عمده مراجعات به مرکز بیماران اماس مربوط به افراد زیر ۳۰ سال است؛ در ابتدا صرفا یک مرکز درمانی اجتماعی در شهر وجود داشت که پذیرای هر نوع بیماران بود اما با مشکلاتی که برای بیماران خاص به وجود آمد، یک بخش جدا برای بیماران خاص اختصاص یافت.
تکلیف اجتماعی باعث تاسیس انجمن بیماران خاص شد
یاراحمدی افزود: بنده مسئول درمان بودم و شاهد وضعیت بیماران بودم؛ از این رو به دلیل جایگاه اجتماعی خود توانستم با اتکا بر اعتماد مردم و خیرین، اقدام به تشکیل انجمن بیماران خاص کنم.
وی به کمکهزینههای خیرین در این حوزه گفت: تا امروز حتی یک ریال نیز بابت کمکرسانی به بیماران دریافت نشده و حتی مکان انجمن و هزینههای جاری نیز با اهتمام خیرین پرداخت میشود.
مسئول انجمن اماس تشریح کرد: همکاری ۹ نفر از پرسنل درمان و مراقبت این مرکز انجام میشود؛ این انجمن قائم به فرد نیست و در صورتی که یک نفر مثل من حضور نداشته باشد، دیگر افراد این مسیر را باصلابت ادامه میدهند.
یاراحمدی گفت: فعالیتهای ما به طور رسمی با مجوز فرمانداری انجامیافته و تمام فعالیتها به طور مکتوب ثبت و گزارش میشوند.