لیلا جهانگیری: خالق شهر عروسکی که رویاهای کودکی اش را به واقعیت تبدیل کرد
لیلا جهانگیری: خالق شهر عروسکی که رویاهای کودکی اش را به واقعیت تبدیل کرد
عرصه: کسب و کار

لیلا جهانگیری، هنرمند خلاق و عروسک ساز، با احیای هنر دست دوزی عروسک های پارچه ای، رویاهای کودکی خود را به واقعیت تبدیل کرده است. وی که از هشت سالگی به ساخت عروسک علاقه داشت، پس از تحصیل در مهندسی شیمی، بار دیگر به این هنر بازگشت و با یادگیری تکنیک های عروسک های روسی و تیلدا، آثار منحصربه فردی خلق می کند. جهانگیری با تأکید بر ایده پردازی شخصی و پرهیز از کپی کاری، قصد دارد عروسک هایی کاملاً جدید و متفاوت بسازد. او علاوه بر فروش آثارش، به دنبال راه اندازی کارگاه آموزشی و نمایشگاهی ثابت برای ترویج این هنر است.

لیلا جهانگیری، هنرمند خالق عروسکهای دست دوز، در گفت وگو با سایت خبری ما مردم از علاقه کودکی اش به ساخت عروسک و تبدیل این علاقه به یک حرفه هنری گفت. وی با بیان اینکه رویاهایش پس از سالها جان گرفته اند، اظهار کرد: «با خلق عروسک های دست دوز، حال خوب خود را به اطرافیان و مشتریانم منتقل می کنم. در ذهن من، شهری عروسکی وجود دارد که هنوز همه شخصیت هایش خلق نشده اند.»

وی درباره پیشینه هنر عروسک سازی گفت: ساخت عروسک های پارچه ای قدمتی کهن دارد و در هر دوره تاریخی، بازتابی از فرهنگ و نمادهای جامعه بوده است. جهانگیری افزود: «با گذر زمان، این هنر در دوره معاصر کمابیش به فراموشی سپرده شد، اما برخی عروسک ها مانند تیلدا و عروسک های روسی به دلیل جذابیت های خاص، محبوبیت زیادی پیدا کردند و به یک کسب وکار خانگی تبدیل شدند.»

این هنرمند در پاسخ به اینکه چه مدت است به عروسک سازی مشغول است، گفت: «تقریباً یک سال و نیم است که عروسک های دست دوز روسی و تیلدا می سازم. از کودکی به این کار علاقه داشتم و مادرم برایم عروسک می ساخت، من هم برایشان لباس میدوختم.» وی ادامه داد: «پس از تحصیل در رشته مهندسی شیمی، این هنر را فراموش کردم تا اینکه با دیدن عروسک های روسی در فضای مجازی، دوباره علاقه ام زنده شد و آموزش دیدم.»

جهانگیری درباره تنوع کارهایش بیان کرد: «علاوه بر عروسک های روسی، ساخت عروسک های سنتی را نیز آموختم و سعی میکنم با ایده های جدید، شخصیت های منحصربه فردی خلق کنم. هدفم کپی برداری نیست، بلکه میخواهم عروسکه ایی بسازم که تصورات ذهنی ام را به واقعیت تبدیل کنند.»

وی درباره حس و حالش هنگام ساخت عروسک گفت: «این کار برایم بسیار لذت بخش است و مرا به دوران کودکی ام می برد. وقتی عروسکی می سازم، با آن ارتباط عاطفی برقرار می کنم، گاهی با آن حرف میزنم و احساس می کنم یک شخصیت واقعی دارد.»

این هنرمند درباره مواد اولیه و زمان ساخت عروسک ها توضیح داد: «در ابتدا از تکه پارچه های موجود استفاده می کردم، اما اکنون پارچه های مخصوص را از خرازی های آنلاین تهیه میکنم. ساخت هر عروسک بسته به طرحش، بین دو تا شش روز زمان می برد.»

جهانگیری درباره برنامه های آینده اش گفت: «هدفم توسعه این هنر و راه اندازی یک مغازه برای نمایش و فروش آثارم است. پیش از این در بازارچه ها شرکت می کردم و آموزش می دادم، اما اکنون به دنبال فضایی ثابت برای فعالیت هستم.» وی افزود: «همکاری با خواهرم که در زمینه میناکاری فعال است، می تواند فرصتی برای عرضه مشترک صنایع دستی باشد.»

وی در پایان از حمایت اطرافیانش تشکر کرد و گفت: «اگر تشویق خانواده و دوستان نبود، این مسیر را ادامه نمی دادم. حتی آقایان هم از خرید عروسک های من استقبال کرده اند و این انگیزه بیشتری به من می دهد.»

keyboard_arrow_up