فرهنگ‌سازی ازدواج صحیح جوانان نیازمند مشارکت همگانی است
فرهنگ‌سازی ازدواج صحیح جوانان نیازمند مشارکت همگانی است
عرصه: خدمات اجتماعی

بحث ازدواج و آسیب‌شناسی در این زمینه یکی از نیازهای امروز جامعه ما بوده و در صورت عدم توجه به این مسئله، معضلاتی چون طلاق، پیری جمعیت و کاهش نسل پویا در آینده می‌تواند کشور را با بحرانی اساسی مواجه کند.

 

مهدی تیمورزاده فعال اجتماعی حوزه زندگی و جوانان است. وی در گفت‌‌وگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: از سال ۱۳۹۰ در حوزه کانون‌های مردم‌نهاد فعالیت داشته و امور متفاوتی دد زمینه آموزش‌های ازدواج و تحکیم بنیان خانواده را با مشارکت‌های مردمی و همراهی دولتی انجام داده‌ایم.

وی افزود: در سال ۱۳۹۴ بنیاد جهیزیه استان را با هدف بهبود کمک‌رسانی در بحث ازدواج تاسیس کردیم؛ لیکن به دلیل عدم مشارکت کافی از جانب خیرین و مردم، این کار غیرفعال شد.

این فعال اجتماعی عنوان کرد: طرح‌های مختلفی در خصوص آسیب‌شناسی‌های اجتماعی ارائه شده است؛ یکی از آنها طرح دختران صورتی بود و مربوط به دخترانی بوده که در سطح جامعه حضور داشته و بدون هیچ بانی و سرپرست بودند؛ در این طرح با حضور مربیان آموزشی با حضور والدین و دختران آنها کلاس‌هایی برگزار شد.

 

فرهنگ‌سازی ازدواج در بین اهالی روستا

وی تشریح کرد: مسئله مهم دیگر، برگزاری کلاس‌های آموزشی و فرهنگی در بین اهالی روستاها بود؛ بر اساس باوری که در برخی روستاها حاکم بوده، ازدواج دختر و پسر فقط با تناسب فامیلی انجام یافته و محدود به درون خانواده بود؛ از این رو سعی کردیم بر روی این دست از مسائل فرهنگی نیز کار کنیم.

 

تکیه بر نفوذ کلام روحانیّت در حل مشکل

تیمورزاده بیان کرد: ارتباط با والدین در خصوص سخت‌گیری‌های حوزه ازدواج در محدوده سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ در زمینه سنت‌گرایی و فضای قدیمی ازدواج، از دیگر مسائلی بود که توانستیم با تکیه بر مسجد و نفوذ کلام روحانیّت در روستاهای مختلف، برنامه‌های خوبی اجرا کنیم.

این فعال اجتماعی با تاکید بر اهمیت فعالیت در بحث خانواده و جوانان گفت: مردم در کنار دولت باید نسبت به بحث ازدواج و جوانان احساس مسئولیت کرده و مشارکتی جدی در این زمینه داشته باشند؛ آسیب‌‌های اجتماعی حاکم بر جامعه می‌تواند با آموزش افراد تاثیرگذار و ابلاغ سخنان آنها، نتایج مثبتی داشته باشد.

keyboard_arrow_up