فرح پرویزی: کارآفرینان باید دستورات مقام معظم رهبری برای جهش تولید را اجرا کنند
فرح پرویزی: کارآفرینان باید دستورات مقام معظم رهبری برای جهش تولید را اجرا کنند
عرصه: کسب و کار

فرح پرویزی، بانوی کارآفرین و پیمانکار سالن‌های ورزشی با ۲۵ سال سابقه کاری، اصالتی کرمانشاهی دارد و در شهر قدس ساکن است. او با علاقه‌ای که از کودکی به گلیم بافی داشت، این حرفه را از سال ۹۳ به صورت انفرادی آغاز کرد و با تأسیس شرکت تعاونی گلیم بافی آریایی، به اشتغال‌زایی برای بافندگان، به ویژه بانوان سرپرست خانوار و بی‌بضاعت، پرداخت.

پرویزی با برگزاری کلاس‌های آموزشی و حمایت از بافندگان، تلاش می‌کند تا این صنعت دستی ملی را زنده نگه دارد و با بازاریابی آنلاین و همکاری با تاجران، محصولات گلیم و قالی را به فروش برساند. او معتقد است اجرای دستورات مقام معظم رهبری در زمینه جهش تولید، نیازمند حمایت سازمان‌های دولتی و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار است. فرح پرویزی، یکی از بانوان کارآفرین در شهر قدس که اصالتی کرمانشاهی دارد، در گفت‌وگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: گلیم بافی حرفه مادرش بوده و آشنایی‌اش با این حرفه به دوران کودکی بازمی‌گردد. با این حال، شغل اصلی او پیمانکاری سالن‌های ورزشی است و به مدت ۲۵ سال در این حرفه فعالیت داشته است.

وی افزود: علاقه به گلیم بافی باعث شد تا این حرفه را به صورت انفرادی از سال ۹۳ شروع کنم و به اشتغال‌زایی در این حوزه بپردازم. پنج ماه پیش نیز شرکت‌مان را تأسیس کردیم و تا بهمن ماه امسال شرکت تعاونی گلیم بافی آریایی را به ثبت خواهیم رساند. این بانوی کارآفرین ادامه داد: در حال حاضر ۱۲۰ نفر در شرکت من فعالیت دارند که ۱۸ نفر از آن‌ها به صورت فعال مشغول به کار هستند. ما کارآفرینان باید سعی کنیم دستورات مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید را اجرا کنیم. این به معنای برنامه‌ریزی برای اشتغال‌زایی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای افراد مستعد است. مشکلات آن‌ها را شناسایی کرده و شغل مناسبی برای کسب درآمدشان ایجاد کنیم. وی تأکید کرد: هدف اصلی من از شروع گلیم بافی، اشتغال‌زایی برای بافندگان بود تا هم منبع درآمدی داشته باشند و هم این حرفه به فراموشی سپرده نشود. این حرفه بسیار گسترده است و افراد بسیاری را می‌توان در بخش‌های گوناگون مشغول به کار کرد.

برنامه اشتغال‌زایی ما سه مرحله دارد: در مرحله اول، قالی‌بافان و گلیم‌بافان را شناسایی می‌کنیم و بافندگان حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای را از هم تفکیک می‌کنیم. سپس از بافندگان حرفه‌ای دعوت به همکاری می‌کنیم تا به صورت حضوری یا غیرحضوری در منزل فعالیت کنند. فرح پرویزی در ادامه گفت: در مرحله دوم، برای بافندگانی که ممکن است در کارشان نقص یا مشکلی داشته باشند، کلاس‌های تخصصی برگزار می‌کنیم و خودم آموزش‌های لازم را به آن‌ها می‌دهم.

این کلاس‌ها برای عموم مردم است، اما بانوان سرپرست خانوار، بی‌سرپرست، بدسرپرست یا تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، به صورت رایگان آموزش می‌بینند. وی خاطرنشان کرد: در مرحله آخر، مشکلات بافندگان را شناسایی و برطرف می‌کنیم. این مشکلات شامل تهیه مواد اولیه، ابزارآلات، تجهیزات، بیمه و بازار فروش محصولات است. همچنین برنامه‌هایی برای بازاریابی محصولات آن‌ها داریم. این کارآفرین افزود: تا پیش از شیوع کرونا، محصولات را در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های استانی معرفی و به فروش می‌رساندیم، اما اکنون به بازاریابی و فروش آنلاین در فضای مجازی روی آورده‌ایم. از طریق غرفه‌های آنلاین، محصولات را معرفی و به فروش می‌رسانیم که خوشبختانه تا حدودی موفق بوده‌ایم. وی ادامه داد: در حال رایزنی با تاجران استان‌های دیگر هستیم تا محصولات را به صورت عمده تولید و ارسال کنیم و دستمزد بافندگان را در سه مرحله پرداخت نماییم.

فرح پرویزی تأکید کرد: گلیم بافی و قالی بافی جزو صنایع دستی و حرفه‌های ملی کشور ماست و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم. باید با حمایت سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی، مشکلات بافندگان را شناسایی و برطرف کنیم تا انگیزه کار آن‌ها از دست نرود. وی در پایان گفت: هدف من از راه‌اندازی این حرفه، اشتغال‌زایی، حمایت از بانوان سرپرست خانوار و بی‌بضاعت، آموزش افراد به صورت مبتدی و حرفه‌ای، تولید و فروش فرش، قالی، گلیم و رفوگری بوده است. امیدوارم سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی ما را در این راه حمایت کنند تا بتوانیم برنامه‌های اشتغال‌زایی خود را به طور کامل اجرا کنیم و چرخه تولید و اقتصاد را فعال‌تر نماییم.

keyboard_arrow_up