صدیقه صفری، مربی برجسته خیاطی و بانوی کارآفرین، با پشتکار و علاقه فراوان، مسیری پر فراز و نشیب را طی کرده تا نه تنها به موفقیت در عرصه هنر دست یابد، بلکه با آموزش و اشتغالزایی، به توانمندسازی بانوان نیازمند نیز کمک کند. او از کودکی با بازی با عروسکها و دوخت لباس برای آنها، جرقههای علاقه به خیاطی در ذهنش شکل گرفت و این علاقه او را به مسیری پربار سوق داد.
صفریدر گفتگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: در ۱۲ سالگی متوجه استعداد ذاتیام به طراحی و دوخت لباس شدم. با وجود تحصیل در رشته منابع طبیعی در دانشگاه، همواره به طراحی لباس علاقه داشتم و طرحهای ذهنیام را در دفترهایم میکشیدم.
وی گفت: در آن زمان امکان شرکت در دورههای آموزشی طراحی و دوخت لباس برایم فراهم نبود و خانوادهام نیز حمایتی از من نمیکردند. با این حال، ناامید نشدم و به صورت خودآموز به مطالعه و یادگیری این رشته پرداختم.
صفری افزود: حدود ۱۰ سال پیش به تهران آمدم و به صورت حرفهای زیر نظر اساتید برجسته، خیاطی را آموختم و از سال ۹۶ به عنوان مربی با مرکز همایشهای فرهنگ و هنر همکاری کردم.
وی با اشاره به تأثیر شیوع کرونا بر فعالیتهای آموزشی، توضیح داد: با شیوع کرونا، کلاسهای حضوری تعطیل شد و مجبور به ارائه آموزشهای آنلاین شدیم. در ابتدا با آزمون و خطا، ویدیوهای آموزشی تهیه میکردم، اما به مرور زمان روشم بهبود یافت و اکنون صفر تا صد کار را خودم انجام میدهم.
صفری ادامه داد: در ویدیوهای آموزشی، نازکدوزی را از ابتداییترین مراحل به صورت تشریحی و عملی آموزش میدهم. فرض را بر این میگذارم که هنرجویان حتی سوزن دست گرفتن را هم بلد نیستند. همچنین به صورت آنلاین از هنرجویان پشتیبانی میکنم.
صفری در رابطه با کارآفرینی و اشتغالزایی خود، گفت: با همکاری مرکز همایشهای فرهنگ و هنر، زیرمجموعهای از هنرجویانم تشکیل دادم و با گرفتن سفارش دوخت لباس فرم مدارس و سفارشات عمده، برای آنها اشتغالزایی میکردم. اما با شیوع کرونا، تولید محتوای آنلاین جایگزین این فعالیت شد.
این بانوی کارآفرین افزود: همچنین با جهاد دانشگاهی علامه طباطبایی و اداره کار و اشتغال، در طرح توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار، بیسرپرست و بدسرپرست همکاری دارم. در این طرح، بانوان مستعد در رشتههای مختلف آموزش میبینند و پس از پایان دورهها، برای آنها اشتغالزایی میشود.
صفری در پایان با بیان هدف و برنامه آینده خود، پاسخ داد: هدفم برگزاری دورههای آموزشی برای بانوان نیازمند است تا آنها نیز بتوانند حرفهای بیاموزند و مشغول به کار شوند. به همین منظور، آمادگی خود را برای همکاری با جهاد دانشگاهی علامه طباطبایی اعلام کردهام و در حال طراحی تیمی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، به خصوص در شهر قدس هستیم.