روشی نوین در دامداری که اقتصاد عشایر را دگرگون‌ می‌کند
روشی نوین در دامداری که اقتصاد عشایر را دگرگون‌ می‌کند
عرصه: کشاورزی

اسماعیل اکبری، یکی از عشایر شهرستان زیرکوه واقع در استان خراسان جنوبی است. وی در گفت‌وگو با نهضت اجتماعی جوانان اظهار کرد: بنده در حوزه دامداری فعالیت می‌کنم و ابتدای کار خود را با ۲۰ راس گوسفند که از پدرم گرفته بودم، آغاز کردم‌.

 

وی افزود: در کنار نگهداری دام، به خرید و فروش آنها نیز می‌پردازم و در مدت اخیر، مسئله‌ای که باعث آزردگی من بود، فروش دام در سنین پایه و با وزن کم بود که سود اصلی را از عشایر و دامدار سلب می‌کرد.

اکبری عنوان کرد: نگرانی من از این بابت بود که چرا باید یک دام ۴ ماهه را در وزن ۱۶ تا ۲۰ کیلوگرم به بازار عرضه کرد در صورتی که می‌شد با تلاش بیشتر، تا ۴۰ یا ۵۰ کیلوگرم نیز افزایش یابد و سود حاصل به جیب عشایر و دامدار سرریز شود.

وی بیان کرد: تهیه علوفه کنسانتره، ینجه و کاه از بازار در راستای فربه ساختن دام‌های جوان، اقدامی بود که در راستای این کار انجام شد و توانستیم بره ۲۰ کیلوگرم را در بازه زمانی ۴ ماهه، به ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم برسانیم.

اکبری خاطرنشان کرد: این طرح را علاوه بر دام‌های خودم برای دام دیگر اهالی نیز اجرایی کردم و نتایج خوب و راضی‌کننده‌ای به همراه داشت.

وی تشریح کرد: با این اقدام و با ورود تخصصی به این رشته، علی‌رغم کمک به اقتصاد منطقه و جلوگیری از ورود دام نارس به بازار کشور، منافع خوبی حاصل تولیدکننده و مصرف‌کننده می‌شود‌.

keyboard_arrow_up