نگار حاجی حسین زاده بانوی کارآفرین ایرانی است که آرمان و ایده های خوبش حال هر ایرانی را خوب میکند؛ از اشتغال و ایجاد کار برای بانوان سرزمیناش تا پایبندی به استفاده از کالای ایرانی اصرار بر عرضه محصول با قیمت مناسب دارد تا همه اقشار جامعه امکان خرید را داشته باشند. وی تولید کننده لباس گرم زمستانی و بافتنی است. علاوه بر آنکه در سرمای زمستان گرما را به مشتریان خود هدیه میکند با کارآفرینی و اشتغال دلهایی را گرم و چشمانی را روشن و سفرههایی را رنگارنگ کرده که محدود به مرزهای ایران نیست تلاش این بانوی کارآفرین برای تولید، معرفی و عرضه محصولات ساخت ایران در سایر کشورها ایدهای است برگرفته از یک عمل خیرخواهانه که از همراهی اش با قربانیان و آوارگان جنگ داعش شکل گرفت و برایش خیر و برکت و رونق به دنبال داشت. وقتی که محصولاتش را به آوارگان تعرضات داعش در عراق اهدا کرد این انسان دوستی باعث شد پیشنهاد برای ایجاد شعبه در عراق و پس از آن نیز آموزش به همان مردم ستم دیده که خیر خواهی بانوی ایرانی را تا کشور همسایه عراق توسعه داد مرور تلاش و مسیر موفقیت این بانوی پرتلاش و افتخار آفرین میتواند چراغ راه همه بانوان پرتلاش و خلاق ایرانی باشد.
این بانوی کارآفرین در گفتگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: بنده موسس تولیدی آرتا قبل از اینکه متولد شوم مادرم این شغل را داشت. با انتخاب مادرم در سال ۸۵ به عنوان بانوی کارآفرین ایرانی قرار بر این شد در کارآفرینی کنیم و استان کردستان به ما پیشنهاد شد.
وی افزود: برای کار شهر مریوان را انتخاب کردیم چون در مجاورت با مرز بود و برای صادرات کالای ما موقعیت خوبی داشت. سال ۹۰ شعبه آموزشگاهی خود را در مریوان افتتاح کردیم که سال ۹۱ در کارآفرینی سطح استان کردستان موفق به دریافت تندیس استانی شد. سال ۹۲ نیز موفق به کسب مجوز در اقلیم کردستان عراق شدیم. در ادامه بنده به عنوان نماینده سازمان فنی و حرفهای ایران در اقلیم کردستان عراق شدم و شعبه آموزشگاهی را در حلبچه افتتاح و سپس سال ۹۴ شعبه فروشگاهی خود را افتتاح کردیم با ۱۴۰۰ دست پوشاک ایرانی را که محصول صددرصدی تولیدی خودمان بود. مسیرمان ادامه یافت تا امروز که تندیس کارآفرینی بین المللی هم به افتخارات کاری ما افزوده شده. در حال حاضر برای ۳۰ نفر به طور مستقیم کار آفرینی کرده ایم و به طور غیر مستقیم نیز با ۱۵۰ بافنده کار میکنیم . همچنین دو شعبه فروشگاهی مریوان و قروه در داخل کشور داریم و دو شعبه حلبچه و سلیمانیه را هم در خارج از کشور داریم.
حسین زاده ادامه داد: آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در رشته خیاطی و بافندگی است. بافندگی را با دستگاههای بافت انجام میدهیم و این جزو مشاغل خانگی است. خانمها دستگاه بافندگی را به منزل میبرند، نخ مورد نیاز را هم از ما دریافت کرده و مدلها را آموزش دیده و تولید میکنند. آن بافتها در داخل تولیدی ما دوخته و تبدیل به انواع لباس بافت شده و اتوکشی و بسته بندی و آماده عرضه به فروشگاهها میشوند. البته خانمها به صورت دستمزدی یا حقوق ماهیانه بر اساس اینکه دستگاه را ما برایشان تامین کنیم و یا خودشان خرید کنند همکاری دارند. به این ترتیب هر خانه تبدیل به یک کارخانه و تولیدی بافت میشود. تلاش بر این بوده که قرارداد ما برای نیرو با حقوق ثابت از طرف افراد تحت پوشش کمیته امداد باشد یا خانمهایی که سرپرست خانوار هستند به این دلیل که حمایت از خانمهای سرپرست خانوار اولین هدف اشتغالزایی ما بوده و مادرم زمانی که تهران بود برای زنان زندان اشتغالزایی کرده بود بنابراین هر کجا که بودیم سعی کردیم برای خانمها اشتغالزایی کنیم.
این بانوی کار آفرین تصریح کرد: اشتغال خانگی برای ما هم امتیاز بود چرا که در شرایط شروع کرونا تعطیل نشدیم، چون کار ما داخل منزل بود. امیدوارم هر خانمی که این مصاحبه را میخواند بداند که برای آموزش نیاز به تحصیلات بالایی نداریم و حتی معلولان جسمی پایین تنه هم میتوانند با ما کار کنند برای همکاری فقط به توانایی ذهنی و توانایی دو دست خانم ها احتیاج داریم. دستگاههای بافت هم پیشرفته است و خانمها به عنوان نیروی انسانی به سادگی میتوانند با این دستگاهها کار کنند.
وی عنوان کرد: آموزشگاه فنی و حرفهای تعرفه دولتی دارد که برای سال ۹۹ هزینه آموزش یک میلیون و هشتصد هزار تومان تعریف شده که ما یک میلیون و پانصد هزار تومان از خانم ها دریافت می کنیم حتى اقساطی هم امکان پرداخت شهریه هست.
خانمهایی که امکان پرداخت شهریه را ندارند نیز با قرارداد پنج ساله در حین کار آموزش دیده و نیاز ندارند که هزینه آموزش را پرداخت کنند. اگر خانمی مایل به خرید باشد، دستگاه های بافت سه میلیون تا ۸ و ۹ میلیون قیمت دارند و با تضمین یک ساله فروخته می شود. در مریوان شعبه فروش با خدمات پس از فروش و ضمانت یک ساله تحویل خانم ها داده میشود.
حسینزاده تاکید کرد: در جهت توسعه کار امسال درخواست ایجاد شعبه آموزشگاهی در باکو داشتیم و سازمان فنی و حرفهای هم همکاری دارد، به دلیل کرونا و یا دلایل دیگری این شعبه هنوز دایر نشده اما شعبه فروشگاهی ما سال آینده در باکوی آذربایجان دایر میشود.
این بانوی کارآفرین تصریح کرد: بالغ بر ۳۰۰ نفر که بسیاری از این خانمها مشغول به کار شدند و مانند خود ما پنج تولیدی در مریوان راه اندازی کرده اند . به پیشرفتی که داشتند افتخار می کنم و امیدوارم روزی باشد که پیشرفت آنها بیش از من شود. از این تعداد ۱۵۰ نفر به طور غیر مستقیم با ما همکاری دارند و در ارتباط هستیم.
وی بیان کرد: از روز اول در فکرم بود تا تولیدات ما آن قدر کیفیت بالا داشته و در حجم بالایی تولید شود که قابلیت عرضه و فروش در عراق را داشته باشد تا بتوانیم یکی دو کیلومتر آنطرف تر از مرز جنس ایرانی را تبدیل به دلار کنیم. ابتدا شعبه فروشگاهی مد نظر بود اما به دلیل آنکه رفتیم استان حلبچه و تولیدی ما ۱۵۰۰ دست شال و کلاه به آوارگان به جا مانده از جنگ داعش هدیه داد هلال احمر اقلیم کردستان عراق هدایای ما را دریافت کرد و پیشنهاد آنها تاسیس شعبه آموزشگاهی برای خانمهای عراق بود تا شاغل شده و درآمد کسب کنند . این مهم بر اساس توافق دو کشور انجام شد و بنده به عنوان نماینده سازمان فنی و حرفه ای در آنجا شعبه آموزشگاهی دایر کردم ۳۰۰ نفر را در عراق آموزش دادم و مدارک فنی و حرفه ای بین المللی ایرانی دریافت و در کشور خود ترجمه کردند که این مدارک در ۱۸ کشور اعتبار دارد. پس از آموزش برای ۶۰ نفر از خانمهای اقلیم کردستان عراق برایشان کار آفرینی کردم و آنها در مقابل ۲۴۰۰ متر زمین در اختیار سازمان فنی و حرفهای با نمایندگی اینجانب قرار دادند تا امکان حضور برای شعبه تولیدی و آموزشگاهی فراهم شود.
حسین زاده اذعان کرد: آموزش بافت با دستگاههای بافت دست ،بافت قلاب بافی کیف بافی، خیاطی دو رشته کردی دوزی و نازک دوزی فقط اشتغالزایی ما کار با دستگاه بافندگی است و محصولات حاصل از انواع آموزش های ما در فروشگاه های فروش عرضه میشود. همچنین از ضایعات نخ کارگاه های تولیدی خود در کیف بافی لیف بافی و زیر پایی استفاده کردیم و مانع دورریز شدیم . سعی کردیم به تناسب امکانات هر خانم کاری برایش ایجاد کنیم ممکن است یک خانم فقط توانایی خرید یک قلاب دو هزار تومانی را داشته باشد من برای آن خانم هم اشتغالزایی کردم و با همان قلاب دو هزار تومانی به او قلاب بافی و بافت لیف را یاد دادم. در حقیقت آن خانم به من لطف میکند، چرا که ضایعات کارگاه من دوباره وارد چرخه درآمدزایی می شود و این برای من واقعا قابل افتخار است.
این بانوی کارآفرین تصریح کرد: ایده شخصیام این است که تولید محصول من از صفر تا صد کاملا ایرانی باشد، از مواد اولیه تا هنرمند تولید کننده ، حتی سبک و سلیقه و طراحی کاملا ایرانی و بومی باشد . در اقلیم کردستان هم پوشاک حجاب ایران را تبلیغ می کنم چراکه دیدم در آنجا خانم هایی که میخواهند حجاب داشته باشند پوشاک غربی که وارد کشورشان شده استفاده کنند که با سبک زندگی و دین ما مسلمانان چندان منطبق نیست. در اقلیم کردستان هم بانوان مانند ما حجاب دارند اما چندان پوشاک مناسب در دسترس آنها نیست. امیدوارم تا ۱۰ سال آینده ۱۰ شعبه خارج از کشور تاسیس کرده باشم.