امیرحسین نصیرایی، دامپزشک و فعال حوزه دامداری شهرستان طبس استان خراسان جنوبی درگفتگو با خبرنگار سایت خبری مامردم، اظهار کرد: بنده دانش‌آموخته رشته دامپزشکی در مقطع دکتری حرفه‌ای و دانشجوی رزیدنتی دام هستم و باتوجه به اینکه شغل پدرم دامداری بود من هم این شغل را ادامه دادم و از آنجایی که با دغدغه‌ها و چالش‌های دامداری آشنا بودم لذا درصدد آن شدم که مشکلات روستاییان را در این حوزه رفع کنم.

وی افزود: در وهله اول با استفاده از علم موجود دانشگاهی نیاز دیدم دامداران روستا آموزش ببیند و در ابتدا از روستاهای محل تحصیلم شروع کردم و رفته رفته بحث آموزش تخصصی درمان و پرورش دام طیور را در کل شهرستان گسترش دادم.

این دامپزشک تصریح کرد: تعدادی گروه جهادی را در ادامه روند کار ایجاد کردیم تا با حضور در روستاهای استان بحث‌های آموزش، واکسیناسیون و درمان را به دامداران ارائه دهند.

نصیرایی عنوان کرد: در دو سال گذشته که دامدارها در بحث نهاده‌های دامی با مشکل مواجه شدند، گروه‌هایی را فعال کردیم تا از مناطق مختلف نهاده دامی مورد نیاز استان را تهیه و توزیع کنند و همچنین در بحث واکسیناسیون و مقابله با بیماری‌ها را نیز به طرق مختلف علمی با کمترین هزینه انجام دادیم.

وی با بیان اینکه افرادی که در بحث دامداری وارد می‌شوند در ابتدا پشتوانه مالی مطلوبی ندارند لذا در همین راستا برآن شدیم تا با رایزنی‌ها نهاد‌های مرتبط با بحث دامداری از قبیل کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بسیج سازندگی و… دعوت به همکاری کنیم تا از این طریق اعطای وام‌های قرض الحسنه به دامداران مبتدی و راهبری آن‌ها کار را پیش بردیم.

فعال حوزه دامداری تصریح کرد: راهبری‌ها بسته به نیازهای دامداران متفاوت است و در طول دوران دامداری افراد ارائه می‌شود تا بهره‌وری را افزایش و مشکلات و چالش‌ها را به حداقل برساند.
نصیرایی تاکید کرد: دارو، واکسن و ابزاری را که در اختیار دامداران قرار می‌دهیم با دید مساعدت است لذا با حداقل قیمت و با هدف حمایتی اعطا می‌شود.

وی ادامه داد: در بحث آموزاش دامداران هدف این است که بدانند چه باید کنند و این موضوع از طریق آموزش به دامداران ارائه می‌شود و توجیه می‌شوند که بحث پیشگیری مقدم بر درمان است و باید چه اقداماتی در راستای پیشگیری از بیماری‌ها انجام دهند.

فعال حوزه دامداری گفت: در شهرستان طبس با توجه به شرایط اقلیی منطقه، دامداری در حوزه دام سنگین پرورش شتر توصیه می‌شود و دامداران با استفاده از تسهیلات این حوزه می‌توانند شروع به کار کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up