میثم کولیوند مسئول مرکز مثبت زندگی با کد ۶۲۳۱ است که خدماتی در حوزههای اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری ارائه میدهد. این مرکز به معلولین، زنان سرپرست خانوار و همچنین در زمینه پیشگیری از معلولیت و خودکشی در سطح روستا و شهرستان خدمات ارائه میکند. کولیوند با همکاری نهادهایی مانند سپاه و بسیج، تلاش میکند تا خدمات درمانی و دندانپزشکی رایگان برای مددجویان فراهم کند. وی همچنین بر اهمیت ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان تاکید دارد و برنامههایی مانند ارائه وام و طرح استاد شاگردی را در این راستا اجرا میکند. هدف اصلی او توانمندسازی مددجویان و بهبود وضعیت زندگی آنهاست.
میثم کولیوند، مسئول مرکز مثبت زندگی در گفتگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: ما خدماتی به معلولین، زنان سرپرست خانوار و همچنین خدمات پیشگیرانه در سطح روستا و شهرستان ارائه میدهیم.
وی در ادامه با اشاره به همکاریهای مرکز با سایر نهادها بیان کرد: در حوزه درمان، با سپاه و بسیج و به طور مشخص با آقای رضا رستگاری همکاری داشتهایم. از آنجا که خدمات دندانپزشکی با هزینههای دولتی به ندرت ارائه میشود، ما با رایزنی با این نهادها، موفق شدیم ماهیانه پنج خدمت دندانپزشکی رایگان برای مددجویان با معرفینامه از مرکز، فراهم کنیم. جامعه هدف ما در این بخش شامل زنان سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت است.
کولیوند همچنین در مورد خدمات پیشگیرانه مرکز گفت: در زمینه پیشگیری از معلولیتها، در روستاها و مدارس، آموزشهایی در مورد پیشگیری از معلولیت، خودکشی، مهارتهای زندگی و مهارت نه گفتن به والدین و دانشآموزان ارائه میدهیم. در سطح شهر نیز خدمات بیمه تکمیلی ارائه میشود، اما مشکل اینجاست که مددجویان باید ابتدا هزینه درمان را پرداخت کنند و سپس فاکتور را برای دریافت ۷۰ درصد هزینه از سازمان ارائه دهند که این مسئله برای افرادی که توان مالی اولیه ندارند، مشکلساز است.
وی در خصوص نتایج خدمات ارائه شده توسط مرکز گفت: مددجویانی که توان مالی اولیه برای پرداخت هزینهها را داشتهاند، از خدمات ارائه شده بهرهمند شده و با دریافت هزینه از سازمان، چرخه درمان خود را ادامه دادهاند. اما افرادی که این توانایی را نداشتهاند، عملاً از این خدمات بیبهره ماندهاند. همچنین کمک هزینههایی برای لوازم منزل نیز ارائه میشود که با توجه به افزایش قیمتها، این کمکها بسیار محدود است.
کولیوند با انتقاد از روند فعلی پرداخت هزینهها پیشنهاد داد: به جای پرداخت ۷۰ درصد هزینه پس از انجام درمان، بهتر است این مبلغ از ابتدا به صورت مستقیم به مراکز درمانی پرداخت شود تا مددجویان بتوانند بدون دغدغه مالی از خدمات درمانی بهرهمند شوند. این روش از سوء استفادههای احتمالی نیز جلوگیری میکند.
وی در مورد فعالیتهای مرکز در زمینه اشتغال اظهار کرد: یکی از اولویتهای ما، ایجاد اشتغال برای مددجویان است. ما وامهایی با سود ۴ درصد ارائه میدهیم، اما متاسفانه بسیاری از این وامها منجر به اشتغال پایدار نمیشوند. به نظر من، از هر صد شغل ایجاد شده از این طریق، تنها ۲۰ درصد پایدار میمانند. ما همچنین طرح استاد شاگردی را داریم که در آن، فرد با معرفی به یک استاد، حرفهای را یاد میگیرد و سپس برای خرید وسایل اولیه کار، کمک مالی دریافت میکند.
کولیوند در پایان در مورد ساختار مرکز و جامعه آماری تحت پوشش گفت: مرکز مثبت زندگی از سال ۱۳۹۸ تاسیس شده و در حال حاضر ۳۵۰ پرونده فعال در مرکز و ۱۱۰۰ پرونده در ۱۰۳ روستای شهرستان تحت پوشش دارد. علاوه بر خدمات مرکز، آموزشهایی نیز در روستاها ارائه میشود. هدف ما در آینده، همکاری با سایر گروهها و نهادها برای ارائه خدمات بهتر در زمینههای معیشت، درمان و به ویژه اشتغال است.