رویا مدرسی هنرمند خوب کشور و بانوی کارآفرینی است که با عشق و چاشنی هنر و نوآوری و تلفیق رنگ و استفاده درست از ابزار میتواند وسایل و اشیای کهنه را به وسیلهای جدید و زیبا تبدیل کند. هنر و کسب و کار او پتینه سازی یا همان بازسازی و نوسازی است، البته به شیوهای کاملا عالی.
رویا مدرسی هنرمند و بانوی کارآفرین در گفتگو با سایت نهضت اجتماعی جوانان درباره نحوه ورودش به کار و هنر «پتینه»، اظهار کرد: من ۵۶ ساله هستم و ساکن مشهد. قبلا با شیوه بازسازی وسایل کهنه آشنا شدم و باید اعتراف کنم که در گذشته نقاشی و دست خطم خوب نبودند، اما ناگهان با «پتینه» آشنا و به این حوزه علاقهمند شدم.
وی افزود: این آشنایی از طریق آموزش در یکی از بخشهای شهرداری انجام شد. از روی کنجکاوی رفتم و موضوع خیلی زود مورد علاقه من قرار گرفت و برایم جدی و ادامه دار شد در ادامه خانواده هم در این زمینه مشوقم شدند و در راستای آموزش تخصصی این حرفه در جهاد دانشگاهی ثبت نام کردم و دوره پتینه را گذراندم و با کار بیشتر تجربههای ارزشمندی در «پتینه» به دست آوردم.
این هنرمند«پتینه» کار ادامه داد: حدود دو سال است که به حرفه «پتینه» کاری مشغول هستم و بعد از گذراندن دورههای تکمیلی با کارهای کوچک کارم را شروع کردم، و در ادامه متوجه شدم که با این کار میتوان بازسازی وسایل را انجام داد به طوری که وسایل قدیمی و کهنه را به وسیلهای جدید و نو تبدیل کرد که بر همین اساس کارهای اولیه که بر روی سینی، شیشه و ابزار کوچک بود شکل گرفت.
مدرسی عنوان کرد: وقتی یک جسم بی روح را به وسیلهای زیبا و هنری تبدیل میکنم، انگار این جسم با من حرف میزند که ببین من قبل از «پتینه» کاری چه بودم و حالا به چه چیزی تبدیل شدم؟! این برایم مهم و ارزشمند است. زمانی که دوستان و اطرافیان نمونه کارهایم را در بازسازی و «پتینه» وسایل دیدند راغب شدند تا وسیلههای خود را برای بازسازی به من بسپارند و به این طریق رفته رفته تعداد مشتریها در این زمینه بیشتر شد.
وی در خصوص فعالیتش در فضای مجازی بیان کرد: در راستای نمایان کردن هرچه بهتر نمونه کارها یک صفحه در فضای مجازی ایجاد کردم تا تصاویر کارهایم را منتشر و معرفی کنم و از طریق همان صفحه برخی سفارش کار دادند به این صورت نیز کارم گسترش یافت. این جریان سبب شد به یک خودباوری برسم و در ادامه کارهای بزرگ انجام دهم و به «پتینه» روی وسایل بزرگ، کابینت و کمد و مبلمان و دیوار هم پرداختم.
این هنرمند «پتینه» در رابطه با سیر تحول و پیشرفت کارش تصریح کرد: از آنجا که پتینه یعنی بازسازی و نوسازی وسایل و اشیا، من تا امروز طبق سفارش مشتری کارهای «پتینه» را پذیرفتم و قبول کردم .بر این اساس محصولی را تبدیل و تولید نکردم، اما در خلال آموزش و ارتقای سطح کارم که دوره رزین را آموزش میدادم، قالب سازی را هم آموختم و در این رابطه فعال بودم اما وقت کافی را برای این کار نداشتهام.
مدرسی در توضیح کار «پتینه» گفت: افراد دوست دارند وسایل و اشیای قدیمی خود را به عنوان یادگاری حفظ کنند ،مثلا یک وسیله یا هدیه که از اجداد خود نگه داشته اند و برای شان ارزش بالای معنوی دارد. بازسازی آن ارزش مهمی دارد و میتوانم بگویم که «پتینه» روح دادن به اجسام است . زمانی که یک وسیله قدیمی بازسازی شد مجدد قابل استفاده میشود و صرف اقتصادی هم دارد . من قبل از پذیرش آن اشیا بررسی میکنم که تا چه مقدار قابل احیا و مرمت است و امکان تغییر دارد یا خیر؟ با مشتری هم تغییرات احتمالی را هماهنگ میکنم.
وی تاکید کرد: با مشاهده برخی از وسایل که مردم در خیابان گذاشتهاند، به این فکر میکنم که با «پتینه» میتوانستند آن را همچنان مورد استفاده قرار دهند و یا به عنوان وسیله بازسازی شده و قابل استفاده به دیگری واگذار کرده و یا به فروش برسانند. این موضوع در مورد حفظ خانههای قدیمی و اشیای آنها هم مصداق دارد و میتوانیم خانه را بازسازی کنیم ،همان طور که وسایل و یادگاریها با «پتینه» احیا میشود، خانهها و وسایل قدیمی هم قابل ترمیم هستند.
مدرسی در خصوص ارائه آموزش «پتینه» به دیگران، ادامه داد: با افراد آموزش دیده نیز هر از گاهی همکاری میکنم اما همه اینها مستلزم مراجعه مشتری و دادن سفارش کار است تا کسانی که آموزش دیدهاند هم بتوانند کار کنند و کسب درآمد کنند. معمولا کسانی که مشتری ما بودند کارمان را به دیگران معرفی میکنند.