بانویی که 400 هنرجو را آموزش داد و وارد بازار کار کرد
بانویی که 400 هنرجو را آموزش داد و وارد بازار کار کرد
عرصه: کسب و کار

مریم فرد کارآفرینی است که به ۴۰۰ هنرجو کار با چرم را آموزش داده است. وی شیوه‌های مخصوص به خود را در توسعه مهارت هنرجویان برای خلق هر ایده و الگویی ارائه کرده است. بیش از هفت سال تجربه کار با صنعت چرم از او یک استادکار تمام ساخته و نه تنها هنر و خلاقیت را به هم تلفیق کرده که بلکه مسیر آموزش هم بسیار موفق بوده او شیوه استادانه خود را با سخاوت برای ترویج مهارت در اختیار کارآموزان و شاگردان خود قرار داده.

طوری کار با چرم برای تولید انواع محصول کاربردی را آموزش میدهد که هنرجویان او در پایان آموزشهای حرفه ای میتوانند هر طرح و ایده ای را اجرا کرده و قدرت الگوسازی هر آنچه میبینند را دارند مریم فرد معتقد است آموزش کار با چرم نباید متکی به الگوهای آماده باشد هنرجو باید مهارت خلق و ایجاد الگوی مورد نیاز هر کاری را داشته باشد

این بانوی کارآفرین و هنرمند در گفتگو با سایت خبری ما مردم، اظهار کرد: پیش از آنکه خودم اقدام به تولید محصولات با چرم کنم هفت سال در یک شرکت برای فرمان خودرو پوشش چرم میدوختم. از این طریق به چرم علاقه‌مند شدم. دوست داشتم کاری داشته باشم که به خودم تعلق داشته باشد. به دلیل مسوولیت مادری و دارا بودن فرزند دوست داشتم کارم در منزل انجام شود تا از آنها غافل نباشم به طور فشرده آموزش دوره چرم را توسط یک مربی گذراندم و سپس کار را شروع کردم.

وی افزود: تجربه شخصی کار با چرم و آشنایی با لوازم و ابزار در کار سابق مهارت مورد نیاز را برای من فراهم کرده بود، البته تحقیق و تجربه جدیدی را شروع کردم کتاب خواندم، جزوه تهیه کردم و کارهای مختلف با دقت بسیار می دیدم آن قدر کار کردم و آزمون و خطا داشتم که روز به روز بر تجربیات من افزون شد. در آزمون‌های متعدد فنی و حرفهای صنایع دستی، جهاد دانشگاهی و مشاغل خانگی شرکت کرده تا مجوزهای لازم را کسب کردم تدریس را هم شروع کردم و تجربه های شخصی من این طور به دیگران منتقل شد.

مریم فرد اضافه کرد: در مسیر آموزش برای خودم درس نامه نوشتم ، به عنوان مثال برای شناخت ابزار انواع و اقسام، دوخت‌ها ماکت سازی و الگوسازی که کارها کپی الگوهای آماده نباشد. هنرجویان من به صورت ماکت سازی کار با چرم را یاد می‌گیرند و آموزش آنها تجربه محور است و به بازار کار نزدیک است. حدود چهار سال است که بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هنرجو تربیت کرده‌ام. در ارگان‌ها و سازمانهای مختلف هم فعالیت کردم و حتی شاگرد خصوصی هم داشتم.

این بانوی کارآفرین در خصوص نحوه فروش محصولات خود، بیان کرد: ابتدا در فضای مجازی محصولاتم را معرفی و تبلیغ و عرضه کردم. بسیار تلاش کردم و نمایشگاه های مختلف شرکت کردم. آخرین نمایشگاهی که شرکت کردم نمایشگاه بین المللی بود که مصادف شد با شیوع کرونا و هزینه بسیاری بر من تحمیل شد، چرا که سرمایه گذاری کرده بودم و در کنار هنرجویان کارهای بسیاری تولید کرده بودیم اما پس از آن راه هماهنگ شدن با شرایط را پیدا کردم و سعی کردم فروش از طریق اینترنت را گسترش دهم به ویژه از طریق فضای مجازی . نمونه کارهای بسیاری برای ارگانها ارائه کردم که سفارش آنها را جذب و به موقع تولید و تحویل میدادم . وقتی سفارشها بالا بود فوری مواد اولیه را تهیه و با سفارش به هنرجویانم کارها را آماده کرده و تحویل میدادم در شرایطی که همه در قرنطینه بودند ما کار و محصولات چرمی تولید میکردیم و کسب درآمد داشتیم.

وی گفت: قراردادهای من در حد یک تماس تلفنی بوده و سفارش می‌دادند . با دو فروشگاه به طور ثابت قرارداد مستمر دارم و هنر جویان در کنار من به طور ثابت کار می‌کنند. در منزل کار تولید می‌شد و صرفاً هفته‌ای یک بار برای ارائه محصولات تولید شده و شارژ مواد اولیه ارتباط داریم و هنرجویانم به طور ثابت با من کار می‌کنند.

مریم فرد درباره سابقه علاقه خود به کار چرم، یادآور شد: از نوجوانی به چرم علاقه داشتم. کار در تولیدی چرم فرمان خودرو که ویژه کار خانم‌ها بود، موجب مهارت کار من با چرم شد. حدود ۳۰ سال است به چرم علاقه‌مند هستم . تولیدات ما دور ریزندارد از آنجایی که اکثر محصولات تولیدی ما بر اساس سفارش مشتری است، طوری در این حرفه فعالیت کردیم که بتوانیم با افزایش مهارت هنرجویان هر سفارشی را تولید کنیم، این تفاوتی است که در هنگام آموزش به آن می‌پردازم.

این کارآفرین چرم کار که آموزش‌های تخصصی به هنرجویان خود ارائه میدهد، در ادامه افزود: برخی آموزش‌های کار با چرم همراه با الگوهای آماده است. باید بگویم اینکه هنر نیست، من در آموزش‌هایم الگو را به روش خودم آموزش میدهم و در کلاسها الگو نمی‌دهم، بلکه ذهن آنها را درگیر می‌کنم.

وی گفت: در ۱۰ جلسه هنرجو را طوری آموزش می‌دهم که وارد بازار کار شود. از طرف جهاد دانشگاهی به زنان بی سرپرست رایگان آموزش دادم و همه آنها به بازار کار نزدیک شدند. الان از آلمان هم مشتری دارند و کار میکنند. یکی از آنها سفارش ۹ هزار جای کارت گرفته است و جهاد دانشگاهی هم بسیار از این پروژه حمایت کرد.

keyboard_arrow_up