بانوی کارآفرین شهرقدسی: از پخت خانگی تا ثبت تعاونی، بدون هیچ حمایتی
بانوی کارآفرین شهرقدسی: از پخت خانگی تا ثبت تعاونی، بدون هیچ حمایتی
عرصه: کسب و کار

زهرا رجبی، بانوی کارآفرین ساکن شهرقدس، نمونه‌ای از زنانی است که با پشتکار و تلاش فراوان، کسب و کار خود را از پخت نان و شیرینی خانگی آغاز کرده و با وجود موانع بسیار، موفق به ثبت تعاونی «گندم طلایی سرخ حصار» شده است. او که سرپرستی خانواده‌اش را نیز بر عهده داشته، با انگیزه اشتغال‌زایی برای بانوان بی‌سرپرست و سرپرست خانوار، این مسیر دشوار را پیموده است.

 

رجبی در گفت‌وگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: هیچ نوع حمایتی از کسب و کار من نشد.

وی با اشاره به آغاز فعالیتش از سال ۱۳۶۰ با خیاطی در منزل، افزود: این کار انگیزه‌ای شد تا در سال ۱۳۸۷ به پخت نان و شیرینی خانگی روی آورم و با پخت برای معلمان و اولیای مدارس، کارم را آغاز کردم.

رجبی ادامه داد: برای گسترش کارم، وامی گرفتم و مغازه‌ای اجاره کردم و با خرید دستگاه‌های دست دوم، سه نیروی دیگر را نیز استخدام کردم.

وی گفت: در ابتدا هدفم کسب درآمد برای خانواده‌ام بود، اما با جدی‌تر شدن کارم، هدفم اشتغال‌زایی برای بانوانی شد که شرایط مشابه من را داشتند.

رجبی با اشاره به مشکلات فراوان برای دریافت وام از صندوق کارآفرینی، بیان کرد: پس از سه سال دوندگی، در سال ۱۳۹۴ موفق به دریافت وام شدم و با اجاره مغازه بزرگ‌تر و خرید دستگاه‌های پیشرفته، کارم را گسترش دادم.

رجبی در ادامه صحبت‌هایش توضیح داد: در ابتدای کار، هیچ تجربه‌ای در زمینه نان‌پزی نداشتم، اما با علاقه و پشتکار، از بانوان محله و اقوام، و همچنین دوستم که در کار نان فانتزی بود، آموزش دیدم.

وی افزود: هدف اولیه من آموزش و ایجاد اشتغال برای بانوان سرپرست خانوار بود و در سال ۱۳۹۶، شش بانو را در کنار خود مشغول به کار کردم.

وی گفت: متاسفانه به دلیل عدم همکاری و حمایت مسئولان و نهادها، با وجود ثبت تعاونی در سال ۱۳۹۰، هیچ اقدامی صورت نگرفت و این امر باعث از دست دادن نیروهایم شد.

رجبی با اشاره به پیگیری‌هایش برای دریافت سفارش از نهادهای مختلف مانند بهزیستی، اظهار کرد: با وجود استقبال از محصولاتم، هیچ گونه حمایت و سفارشی صورت نگرفت.

رجبی با بیان اینکه تمام راه‌های ممکن برای بازاریابی و فروش محصولاتش را طی کرده است، گفت: از فروش آنلاین تا شرکت در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها، همه را امتحان کردم، اما متاسفانه هیچ حمایتی صورت نگرفت و این موضوع باعث دلسردی من از شرکت در این رویدادها شد.

این بانوی کارآفرین در خصوص حمایت خانواده‌اش گفت: فرزندانم در دوران دریافت وام و راه‌اندازی کارگاه، بسیار حمایتم کردند، اما همسرم مرا از این کار منع می‌کرد. وی همچنین از حمایت‌های روحی خواهرانش قدردانی کرد.

رجبی با اشاره به شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از نان فانتزی فروشی‌ها، بیان کرد: حتی ماموران صنف نیز از من بابت ایستادگی در این شرایط تقدیر کردند.

وی تاکید کرد: با وجود تمام مشکلات و عدم حمایت‌ها، دلسرد نشدم و همچنان به راهم ادامه می‌دهم.

رجبی در پایان گفت: قصد دارم در آینده فعالیت خود را گسترش دهم و محصولاتی سالم و ارگانیک به مشتریان ارائه دهم.

keyboard_arrow_up