ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ بانوی سرپرست خانواده با تولید فرش
ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ بانوی سرپرست خانواده با تولید فرش
عرصه: کسب و کار

کارآفرینان، سنگربانان جنگ اقتصادی کشور هستند که با ایده‌های نو و سختکوشی فراوان می‌توانند ضمن توسعه و تولید فعالیت‌های اقتصادی، دستِ یاریگر دیگران نیز باشند؛ بانوی کارآفرین حوزه فرش‌بافی یکی از افرادی است که توانمندسازی بانوان سرپرستِ خانواده را هدف اصلی فعالیت‌های خود قرار داده است.

میترا افضل، یکی از کارآفرینان موفق در حوزه تولید فرش و صنایع دستی واقع در استان تهران است. وی در گفت‌وگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: اولین مراحل کارآفرینی من به حدود ۱۷ سال گذشته بر می‌گردد؛ زمانی که با افتتاح یک آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در زمینه صنایع دستی شاگردان زیادی را جذب کرده و موفق به توسعه این هنر اصیل ایرانی شدم.

وی افزود: اما استعداد و توانمندی های وجودی‌ام باعث شد تا این فعالیت را گسترش داده و وارد حوزه تولید فرش شوم.

 

ثبتِ ایده فرشِ بدون دار در موزه ملی

افضل عنوان کرد: وجود سختی های بسیار، افتخار ثبت ایده بافت فرش بدونِ دار را به موزه فرش ایران داده و به نام خود ثبت کردم.

این بانوی کارآفرین بیان کرد: با توجه به مشکلات عدیده‌ای که بر سر گرفتن مجوز آموزشگاه وجود داشت، فعالیت در این زمینه را متوقف کرده و برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه شدم اما در کنار درس همواره از ایده‌پردازی ها برای تولید فرش و بافندگی فرش دور نبودم.

افضل تشریح کرد: سال‌ها بعد ایده کارآفرینی و دستگیری از بانوان خود سرپرست در ذهنم جرقه زد تا از منطقه ۱۵ تهران کار را آغاز کرده و دفتری را برای کمک به بانوان خود سرپرست از طریق شهرداری تهران تاسیس کنم.

وی عنوان کرد: در آن مقطع با مشارکت ۲۰۰ خانم سرپرست خانواده به کار تولید و تهیه فرش پرداختیم و تولیدات خوبی را روانه بازار کردیم.

 

حضور در نمایشگاه‌ها و استفاده از فرصت فضای مجازی

این بانوی صنعتگر در خصوص چگونگی بازاریابی و فروش محصولات خود گفت: حضور در نمایشگاه‌های متعدد و معرفی محصولات از طریق فضای مجازی از مهم‌ترین راه‌های معرفی تولیدات صنایع دستی است؛ از این رو در اغلب نمایشگاه های شب عید که از طریق شهرداری تهران برگزار میشد، حضور پررنگ داشته و یا از طریق سایت فناوری دانشگاه تهران محصولات خود را معرفی می‌کردیم.

وی تشریح کرد: با حضور در این نمایشگاه‌ها مفتخر به کسب رتبه های اول و عنوان کارآفرین نمونه در جشنواره های متنوع کار شدیم.

 

هدف نخست، آموزش و کارآفرینی است؛ نه درآمدزایی

افضل، در پاسخ به این سوال که هدف نخست شما از ورود به این صنعت چه بوده بیان کرد: مهمترین هدف ما از کارآفرینی درآمد زایی نیست، زیرا راه‌اندازی شرکت برای کمک‌رسانی و توانمندسازی بانوان خود سرپرست در راستای مسئولیت‌های اجتماعی ما بوده و اولویت این شرکت درآمدزایی نیست؛ لذا قصد داریم تا بانوان خودسرپرست با کسب آموزش های لازم بتوانند روی پای خود بایستند و شاهد خود اتکایی و شکوفایی خود باشند.

وی تشریح کرد: این کارآفرینی تنها منحصر به شهر تهران نبوده و برای گسترش و توسعه آن به سایر شهرهای مختلف کشور از جمله هشترود، آذربایجان شرقی، خوزستان و تربت جام نیز دعوت شدیم و این افتخاری است که تمام بانوان خود سرپرست تحت پوشش و آموزش مجموعه ما توانسته اند در سایر نقاط کشور نیز موثر واقع شوند.

keyboard_arrow_up