صندوقهای قرضالحسنه در شهرستانها و مناطق کوچک، علاوه بر ایجاد بستری مناسب در راستای توسعه زیرساختها و حل مشکلات اعضا، پشتوانه مناسبی برای اعطای کمکهای معیشتی و اقتصادی است که میتواند زمینههای پیشرفت را برای اهالی ساکن در یک منطقه به وجود آورد.
بهرام چراغعلی اهل شهرستان تویسرکان واقع در استان همدان است. وی در گفتوگو با سایت خبری مامردم اظهار کرد: صندوق قرضالحسنه ما در سال ۱۳۶۴ تاسیس شد و در آن زمان با مبلغ ۱۰ هزارتومان به عنوان سرمایه ثبت شده، صندوق را راهاندازی کردیم و به مرور زمان عضوگیری انجام شد.
وی افزود: در آن مقطع، نحوه راهاندازی و سپردهگذاری در صندوقهای قرضالحسنه بسیار سادهتر از زمان فعلی بود و با چندین درخواست، صندوق به رسمیت شناخته میشد اما اکنون تحت نظارت چندین مرکز اقتصادی و امنیتی، با سپرده اولیه ۱ میلیارد تومان و گردش حساب بیش از ۱۰۰ میلیون، اجازه تاسیس و فعالیت صندوقهای قرضالحسنه داده میشود؛ همچنین باید صورتحساب مبالغ و وجوه شفاف بوده و هیئت مدیره فعال نیز داشته باشد.
چراغعلی عنوان کرد: در زمان شروع به کار صندوق، اعضای صندوق برای افتتاح حساب و عضویت در صندوق، مبلغ ۱۰۰ تومان را پرداخت میکردند و اکنون این مبالغ به مقادیر متغیر ۳۰ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان متغیر میباشد.
اعطای وام ضروری درمان تا سقف ۳ میلیون تومان
وی بیان کرد: اعطای وام و تسهیلات نیز با درخواست اعضای صندوق صورت میگیرد و تا مبالغ مشخصی، تسهیلات ارائه میشود؛ همچنین برای افرادی که بیماری خاصی دارند یا خدایینکرده خود آنها یا اعضای خانوادهشان در بیمارستان بستری هستند، میتوانند با ارائه فیش بیمارستان، تا سقف ۳ میلیون تومان وام ضروری خارج از نوبت دریافت کنند.
چراغعلی با اشاره به شناسایی و دعوت از خیرین برای افتتاح حساب در صندوق، گفت: تعدادی از خیرین و افرادی که میخواهند به طور داوطلبانه، با سرمایهای که در اختیار دارند، کار خیر و مردمی انجام دهند را از طریق دوستان و آشنایان شناسایی میکنیم و با دعوت آنها به افتتاح حساب در صندوق و کمک به افراد برای دریافت وام با مبالغ بیشتر، از آنها یاری میطلبیم.
وی تشریح کرد: در حقیقت عمده بسیار این افراد خیّر، به نیابت از پدران یا برای نذوری که دارند این کار را انجام میدهند و قطعا با هر گرهگشایی از مشکلات مردم، ثواب آن کار به افراد خیّر میرسد.