لیلا طارمچی بانوی کارآفرین زنجانی است که به هنر میناکاری مشغول است. سالها در اصفهان زندگی کرده سال ۹۴ به دعوت رییس وقت سازمان میراث فرهنگی زنجان به شهر خودش برگشته و مشغول تولید و آموزش این هنر به بانوان شده است.
وی به عنوان راهبر شغلی مددجویان بهزیستی، ۴۰۰ بانوی بی سرپرست، بدسرپرست و سرپرست خانوار را آموزش رایگان داده و برایشان اشتغال ایجاد کرده است. او که مجوز آموزش و تاسیس آموزشگاه فنی و حرفهای از سازمانهای مربوطه را دارد به دفعات مورد تجلیل افراد مختلف قرار گرفته است طارمچی سابقه آموزش در دانشگاههای خارج از کشور را هم دارد
این بانوی کارآفرین در گفتگو با سایت خبری ما مردم، اظهار کرد: آموزش دهنده هنر میناکاری و پشتیبان مشاغل خانگی هستم به این صورت که کار را آموزش میدهم بعد مواد اولیه را در اختیار هنرجویان میگذارم و آنان نیز در اوقات فراغتشان محصول را تولید میکنند و من دستمزدشان را میپردازم . به این صورت بانوان زیادی به این شکل شغل خانگی و کسب درآمد رسیدهاند. آنان بدون سرمایه گذاری و با استفاده از اوقات فراغتشان به این مرحله رسیدهاند. علاوه بر آن حدود یک سال است که نقاشی روی مس هم انجام میدهیم که متفاوت با میناکاری است. تفاوت نقاشی روی با میناکاری در این است که در میناکاری ظروف فلزی لعاب شده پخته میشود، اما در نقاشی روی مس روی ظروف مسی طرحهای مختلف کشیده و سپس پلی استر میشود و طرفداران زیادی دارد.
وی در خصوص چگونگی ایده کارش، افزود: سالهایی که در اصفهان آموزش میدادم هنر جویانم از اول صبح به کارگاه میآمدند و تا عصر میماندند. در فصل تابستان این زمان بیشتر هم میشد. همیشه این دغدغه را داشتم که درآمد خانمهای شاغل باید صرف مهدکودک فرزندانشان شود چرا که از خانه غافل میشوند و اگر هم فرزندانشان نیاز به مهد نداشته باشند نگران تنها ماندن کودکانشان در خانه هستند. خودم هم مادربودم و دوست داشتم هنگام ورود و خروج دخترم در خانه باشم و به طور کل کنترل خانه را در اختیار داشته باشم.
طارمچی عنوان کرد: از طرفی میدیدم که زنان متاهل در صورت شاغل بودن باید تا دیروقت بیدار بمانند به کارهای منزل رسیدگی کنند. همیشه دوست داشتم این کار را به شغل خانگی تبدیل کنم وقتی به زنجان برگشتم توانستم این ایده را عملی کنم به آقایان اصلا آموزش ندادم چون میتوانستند بیرون از خانه کارهای متعددی انجام دهند اما هنرجوهای من با اینکه کارشناسی ارشد و دکترا دارند بیکارند چون زنجان شهر صنعتی نیست با هنرجوهایم صحبت کردم و گفتم که به آنها آموزش میدهم مشروط به اینکه این کار را در منزل انجام دهند قول سرمایه گذاری و تضمین فروش هم به آنان دادم و این شیوه تاکنون ادامه دارد.
این بانوی کارآفرین تصریح کرد: محصولات خود را در فروشگاه های داخلی زنجان میفروشیم. همچنین بازرگانان کشورهای ارمنستان، گرجستان، آذربایجان، ترکیه و عراق محصولات ما را از نمایشگاه ها میخرند. تجار سایر استانها، ادارات سراسر کشور نیز خریدار محصولات ما هستند چرا که میناکاری را با چوب هم تلفیق کرده ام و علاوه بر سایر محصولات تندیس نیز تولید میکنم.
وی یادآور شد: تاکنون به حدود ۴۰۰ نفر آموزش دادهام و اکنون کار را پیش میبرند. در حال راه اندازی یک سایت هم هستیم که در دست طراحی است. بعضی از گروه هایی که در زنجان فروش اینترنتی دارند از ما درخواست محصول کرده اند. دو سایت هم از کرج آمدند و از محصولات مان عکاسی کردند برای بارگذاری و فروش آموزش آنلاین را هم به صورت محدود آغاز کرده ایم.
طارمچی اذعان کرد: شرایط کاری ام روی اعتماد به نفسم تاثیر زیادی داشته است. من توانستم در زمانی کوتاه عده زیادی را بدون اینکه نیاز به سرمایه داشته باشند به شغل خانگی برسانم. شروع کارم در زنجان با ۸۰ نفر بود که به صورت رایگان و با سرمایه گذاری خودم انجام شد به همین خاطر مجلس شورای اسلامی من را یک هفته به عنوان مهمان برگزیده دعوت کرده بود و این برایم مایه مباهات است وقتی انسان استقلال پیدا میکند اعتماد به نفسش بالا میرود و وجهه اجتماعی خوبی پیدا میکند که این حس خیلی خوبی دارد.