از کارآفرینی خانگی تا اشتغال‌زایی برای صدها زن
از کارآفرینی خانگی تا اشتغال‌زایی برای صدها زن
عرصه: کسب و کار

فاخته فرخیان، کارآفرین متولد ۱۳۶۰، با بیش از ۲۰ سال تجربه در حوزه صنایع دستی، ساخت المان‌های شهری، طراحی فضای سبز و تولید پوشاک، از بزرگترین چالش‌های کارآفرینی در ایران را وعده‌های بی‌سرانجام مسئولان می‌داند. او که فعالیت خود را از سن ۲۰ سالگی با ساخت گل‌های بلندر و مجسمه با خمیر گل چینی در منزل آغاز کرده، اکنون به کارآفرینی موفق تبدیل شده که برای صدها زن اشتغال‌زایی کرده است.

 

فرخیان در گفتگو با سایت خبری ما مردم در خصوص انگیزه‌اش برای کارآفرینی اظهار کرد: شهر من، آغاجاری، با محرومیت زیادی روبروست. بیش از ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند و بیشتر زنان، خودسرپرست هستند. به همین دلیل، دغدغه اصلی من گسترش اشتغال‌زایی بوده است. از ابتدای شروع کارم، هدفم این بود که رزقی که به من می‌رسد، نصیب همسایگانم نیز شود و همانند من از زندگی بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به فعالیت شرکت تعاونی «هشت بهشت» گفت: در حال حاضر، ۵۰ خانم خودسرپرست و بدسرپرست زیرمجموعه شرکت من فعالیت می‌کنند. «هشت بهشت» با شعار «هر خانه یک کارگاه» کار خود را آغاز و توسعه داده است. اکنون هر یک از این ۵۰ زن، خود یک استادکار هستند و به عنوان مربی در کنار من فعالیت می‌کنند و برای خودشان کارآموز دارند. این مجموعه بیش از ۱۶۰۰ کارآموز زن داشته و ۲۵۰ دار قالی در خانه‌ها و روستاهای مختلف برپا کرده‌ام. همچنین، سه سال است که ۱۵ مرد بهبودیافته از اعتیاد نیز به این مجموعه معرفی شده‌اند و در کنار بانوان مشغول به کار هستند.

فرخیان در ادامه افزود: شرکت «هشت بهشت» در ۵۰ رشته صنایع دستی تولید و فروش دارد و کارگاه‌ها همگی به صورت مشاغل خانگی اداره می‌شوند. کار با چرم، بافت تابلو فرش، کفش‌دوزی، گلیم‌بافی، گبه‌بافی، فرش دست‌بافت، سرمه‌دوزی، نقاشی روی شیشه، میناکاری روی مس و سفال از جمله این رشته‌ها هستند. او مواد اولیه را در اختیار کارکنانش قرار می‌دهد و پس از تحویل کار، بازاریابی و فروش آن را انجام داده و سود حاصله را تقسیم می‌کند.

وی همچنین به علاقه خود به طراحی و ساخت المان‌های شهری اشاره کرد و گفت: با دیدن المان‌های شهری و طراحی فضای سبز، علاقه زیادی به این حوزه پیدا کردم و با آموزش مراحل مختلف از داربست بالا رفتن تا جوشکاری، اکنون پروژه‌هایی در شهرهای مختلف خوزستان از جمله آغاجاری، هفتگل، آبادان و خرمشهر اجرا کرده‌ام.

این کارآفرین موفق، حمایت خانواده و به ویژه همسرش را از عوامل مهم موفقیت خود دانست و گفت: من دو بار شکست خوردم و اگر حمایت خانواده‌ام نبود، آسیب زیادی می‌دیدم. اما آنها، به خصوص همسرم، بسیار حمایتم کردند و به من روحیه دادند.

وی در پایان، بزرگترین مشکل کارآفرینی در کشور را وعده‌های بی‌اساس مسئولان و عدم حمایت دولت از کارآفرینان دانست و تصریح کرد: پس از ۹ سال پیگیری برای دریافت تسهیلات و توسعه کارم، به این نتیجه رسیده‌ام که باید خودمان دست به کار شویم. با توکل، تفکر و تلاش و همچنین آموزش کافی، می‌توان در عرصه کارآفرینی موفق بود.

keyboard_arrow_up