نورایی: با کمترین سرمایه، کسب وکار خانوادگی راه اندازی کنید
نورایی: با کمترین سرمایه، کسب وکار خانوادگی راه اندازی کنید
عرصه: کسب و کار

آقای نورایی، تولیدکننده نبات سنتی و فعال اقتصادی محلی، با تکیه بر تجربه و حمایت دوستان، کارگاه کوچک نبات سازی خود را با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیون تومان راه اندازی کرده است. او که هدف اصلی اش را اشتغالزایی و تربیت جوانان محله میداند، در گفت وگو با خبرنگار ما از چالش ها و موفقیت های این مسیر گفت. تولید روزانه ۳۰ کیلو نبات، سودآوری ماهانه و برنامه های آینده برای توسعه کسب وکار، بخشی از دستاوردهای او در این زمینه است.

آقای نورایی، تولیدکننده نبات سنتی، در گفتوگوی اختصاصی با سایت خبری «ما مردم» از تجربه خود در راه اندازی کسب وکار خانوادگی نبات سازی خبر داد. وی که تحصیلات خود را در رشته آذری گذرانده، با سرمایه اولیه اندک و کمک دوستان، این کار را حدود شش ماه پیش آغاز کرده است. او با اشاره به شرایط مناسب شروع کار، توضیح داد: «دستگاه های مورد نیاز هزینه بالایی ندارند و در مقایسه با سایر تولیدی ها، سرمایه گذاری کمتری می طلبند.»

نورایی درباره انگیزه خود از ورود به این عرصه گفت: «یکی از دوستانم در این زمینه تخصص داشت و با حمایت ایشان و کمک های مردمی، کار را شروع کردیم.»

او تأکید کرد که هدف اصلی اش از این کار، تنها درآمدزایی نبوده، بلکه تربیت و توانمندسازی جوانان محله نیز بخشی از برنامه های او بوده است. به گفته وی، این کسب وکار در ابتدا با تولید روزانه ۱۰ کیلو نبات آغاز شد و به مرور به ۲۰ تا ۳۰ کیلو در روز رسید.

وی درباره سرمایه اولیه مورد نیاز گفت: «با کمک یکی از دوستان که کارخانه دار بود، حدود ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه جذب کردیم.» این مبلغ برای خرید مواد اولیه و تجهیزات اولیه کافی بود. مواد اصلی تولید نبات، شکر و گلوکز است که از عمده فروشان محلی تهیه میشود. نورایی افزود: «سرمایه در گردش ماهانه این کار بسته به حجم فروش متغیر است، اما در اوایل کار، روزانه حدود دو میلیون تومان فروش داشتیم.»

این تولیدکننده درباره روشهای بازاریابی خود توضیح داد: «در ابتدا از طریق ویزیتور های محلی و معرفی به مغازه ها محصولات مان را می فروختیم.» او اضافه کرد که به تدریج مشتریان ثابتی پیدا کردند، اما فروش مجازی نداشتند. نورایی با اشاره به اهمیت کیفیت محصول گفت: «نبات های تولیدی ما در انواع ساده، کنجدی و گلی عرضه میشد و مشتریان استقبال خوبی داشتند.»

وی درباره چالش های پیشرو بیان کرد: «در مسیر دریافت مجوزهای بهداشتی با مشکلاتی مواجه شدیم، اما تمام استانداردهای لازم را رعایت کردیم.» او توضیح داد که حتی از مسئولان بهداشت برای بازدید از کارگاه دعوت کرده تا از رعایت نکات بهداشتی اطمینان حاصل کنند. به گفته نورایی، محیط کارگاه کاملاً استاندارد و مجهز به امکانات لازم از جمله کاشی و ظرفشویی اختصاصی بود.

نورایی درباره نیروی انسانی کارگاه گفت: «در ابتدا با سه تا چهار نفر کار میکردیم که بیشترشان جوانان محل بودند.» او هدف خود از استخدام این افراد را آموزش و توانمندسازی آنها دانست و افزود: «میخواستم این جوانان با فضای بازار آشنا شوند و مهارت های فروش را یاد بگیرند.» به گفته وی، برخی از این افراد در ادامه به خوبی در بازار فعالیت کردند.

این تولیدکننده درباره سوددهی کسب‌وکارش گفت: «در ماه های اول، سود خالص ماهانه حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان بود.» او اضافه کرد که با افزایش تولید و گسترش مشتریان، این رقم قابل افزایش است. نورایی تأکید کرد که موفقیت در این کار نیازمند پشتکار و ارتباطات قوی با بازار است.

وی درباره آینده کارگاه نبات سازی گفت: «هدف ما توسعه تولید و ورود به بازارهای بزرگتر است.» او بیان کرد که برای افزایش ظرفیت تولید، نیاز به سرمایه گذاری بیشتر دارد و امیدوار است با جذب شرکای جدید، این امکان فراهم شود. نورایی همچنین به برنامه های خود برای فروش آنلاین و عرضه محصول در سطح ملی اشاره کرد.

نورایی در پایان با اشاره به نقش حمایتی نهادهای دولتی گفت: «اگر تسهیلات کم بهره یا آموزشهای تخصصی در اختیار تولیدکنندگان کوچک قرار بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.» او از مسئولان خواست تا از کسب وکارهای خانگی و تولیدات محلی بیشتر حمایت کنند.

این تولیدکننده خوش ذوق در پایان با بیان خاطراتی از روزهای اول کار، گفت: «باوجود تمام سختی ها، عشق به تولید و اشتغالزایی باعث شد کار را ادامه دهیم.» او به جوانان توصیه کرد با کمترین امکانات و بیشترین تلاش، کسب وکار خود را راه اندازی کنند و به آینده امیدوار باشند. نورایی تأکید کرد: «نبات سازی تنها یک شغل نیست، بلکه هنر و حُسن سنتی ایرانی است که باید حفظ شود.»

keyboard_arrow_up