کبری قاسمی، بانوی ۳۹ ساله و مادر دو فرزند، از کودکی با هنر بافتنی و قلاببافی آشنا بوده و این هنر را از مادرش آموخته است. او که به دلیل مشکلات مالی و با هدف کسب درآمد برای خانواده، به صورت خانگی به تولید عروسکهای نمدی، بافتنی، مکرومهبافی و دستبندهای دخترانه میپردازد، معتقد است مشکلات بانوان کارآفرین، به ویژه تولیدکنندگان خانگی، تقریباً یکسان است.
قاسمی در گفتگو با سایت خبری ما مردم در خصوص شروع فعالیت خود اظهار کرد: پس از تحقیقات و بررسیهای مختلف در فضای مجازی و گروههای تلگرامی، به عروسکبافی با قلاب و نمد علاقهمند شدم و با شرکت در دورههای آموزشی، مهارتهای خود را در این زمینه ارتقا دادم. اوایل کار، سفارشاتی از اقوام و آشنایان دریافت میکردم، اما به تدریج با گسترش فعالیتم در فضای مجازی، سفارشات بیشتری از طریق تبلیغات دهان به دهان و معرفی کارها توسط اطرافیان، به ویژه در مدارس، دریافت کردم.
وی در ادامه به چالشهای پیش روی خود اشاره کرد و گفت: گرچه تاکنون به صورت سفارشی و محدود فعالیت داشتهام و تمایل به انجام کارهای گروهی و دریافت سفارشات بزرگتر دارم، اما موانعی همچون نبود سرمایه کافی برای تهیه مواد اولیه و عدم دسترسی به بازارهای فروش عمده، مانع از توسعه کسب و کارم شده است.
قاسمی افزود: میتوانم انواع مختلف عروسکها را تولید کنم، اما گرانی مواد اولیه و نبود فضای مناسب برای نگهداری و نمایش محصولات، امکان تولید انبوه را از من گرفته است.
وی همچنین به تلاشهای خود برای دریافت وام اشاره کرد و گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات مختلف، موفق به دریافت وام نشدهام و حتی به دلیل قدیمی بودن گوشی تلفن همراهم، امکان استفاده از پلتفرمهای بازاریابی آنلاین را نیز ندارم.
وی با اشاره به عضویت در یک گروه تلگرامی متشکل از عروسکبافان شهرهای مختلف، بیان کرد: تقریباً تمامی اعضای این گروه با مشکلاتی مشابه از جمله نبود بازار فروش، گرانی مواد اولیه و عدم حمایت روبرو هستند.
قاسمی با انتقاد از واردات بیرویه کالاهای چینی، گفت: چرا باید کالاهای بیکیفیت چینی در بازار فراوان باشند، در حالی که هیچ حمایتی از تولیدات داخلی باکیفیت و متنوع ما نمیشود؟
این بانوی کارآفرین در پایان به افرادی که قصد شروع کسب و کار جدید را دارند، توصیه کرد: قبل از هر چیز، به علاقه خود به آن کار توجه کنند. زیرا صرفاً تمرکز بر کسب درآمد، پس از مدتی منجر به خستگی و دلسردی خواهد شد.
وی تاکید کرد: کسی که میخواهد کاری را شروع کند، باید به کارش عشق داشته باشد و رسالت شغلی خود را به درستی درک کند.