فنوج، شهری پُر از فرصت که نیاز به دیده شدن دارد
فنوج، شهری پُر از فرصت که نیاز به دیده شدن دارد
عرصه: خدمات اجتماعی

شهرستان فنوج واقع در سیستان‌‌وبلوچستان علاوه بر ظرفیت‌های مناسب تولید، اشتغال و صادرات، از طریق محصول خرما، به دلیل ضعف‌های ساختاری و پایه، نتوانسته بر مدار پیشرفت و توسعه برآید و برای محقق شدن این امر، نیاز به سرمایه‌گذاری و توجه مسئولین دارد.

مسعود قاضی‌زاده، اهل شهرستان فنوج واقع در استان سیستان‌وبلوچستان است. وی در گفت‌وگو با سایت خبری مامردم اظهار کرد: شروع فعالیت‌های ما از سال ۱۳۹۵ و با تشکیل گروه خیراندیشان بود که شامل فرهنگیان برای حمایت از دانش‌آموزان بی‌بضاعت و با هدف کمک به دانش‌آموزان محروم صورت گرفت؛ از این رو به همراه دیگر دوستان، ماهانه مبالغی جمع می‌کردیم و با این کار خیلی از دانش‌آموزان را از لحاظ لوازم‌التحریر و پوشاک حمایت کردیم.

وی افزود: علاوه بر خودِ دانش‌آموزان، حمایت از خانواده‌های محروم دانش‌آموزان نیز با کمک‌ دیگر گروه‌ها و خیرین انجام شد و این کار از زمانی شروع شد که به سراغ خانواده یکی دانش‌آموزان محروم که ترک تحصیل کرده بود رفتیم و پدر این دانش‌آموز گفت که به دلیل از کار افتادگی نمی‌تواند خرج خانواده را بدهد و این فرزند دانش‌آموز خود را برای کارگری و تامین هزینه‌های زندگی به سر کار فرستاده است. این تجربه باعث شد تا رویکرد فعالیت خود را با کمک دیگر گروه‌ها، تغییر دهیم و از آنها نیز برای محرومیت‌زدایی کمک بگیریم.

قاضی‌زاده عنوان کرد: در بحث مدرسه‌سازی نیز با کمک خیرین، کلاس‌های درس در مناطق محروم با هدف ریشه‌کن کردن مدارس خشت و گِلی انجام شد و فضای استاندارد برای تحصیل دانش‌آموزان شکل گرفت؛ این مدارس سنتی و قدیمی علاوه بر اینکه فضای کوچکی داشتند، سازه آنها نیز قدیمی بود و سقف آن از شاخ و برگ نخل‌ها تشکیل شده بود.

وی تصریح کرد: از این رو با کمک خیرین و با مشاوره‌های آموزش‌وپرورش و نوسازی مدارس، مدارس جدید با طرحی مشابه گذشته و با بافت شهرستان، با فضایی وسیع‌تر ساخته شد.

 

به دلیل نبود امکانات، خرمای فنوج با نام برند دیگری به فروش می‌رود

وی با اشاره به پتانسیل گردشگری شهرستان فنوج گفت: بیش از ۱۰۰ نمونه خرما در شهرستان وجود دارد و بهترین نوع آن خرمای مضافتی است که به دلیل عدم بسته‌بندی و برندسازی، با نام خرمای بم به فروش می‌رسد و این موضوع با ایجاد کارخانه بسته‌بندی و تبدیل می‌تواند ظرفیت خوبی برای اشتغال شهرستان باشد.

قاضی‌زاده بیان کرد: در بحث گردشگری نیز جاذبه‌های طبیعی گردشگری خوبی نظیر رودخانه در شهر وجود دارد که آب آن به سایر شهرها انتقال می‌یابد. این رودخانه می‌تواند با محیط‌سازی مناسب و کاشت درخت و گل و گیاه در اطراف آن و احداث یک پارک و چندین آلاچیق، جاذبه گردشگری خوبی برای آمدن مسافران هم‌استانی یا از دیگر استان‌ها باشد و شهر ما را به تمام کشور معرفی کند؛ اما متاسفانه در این زمینه اقداماتی انجام نشده است.

شهرستان فنوج محرومیت‌های زیادی دارد اما دیده نمی‌شود

وی با اشاره به ویژگی‌های جغرافیایی شهرستان فنوج گفت: شهرستان فنوج یکی از محروم‌تربن نقاط کشور بوده و ۵۵۰ کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد. این شهر ۵۶ هزار نفر جمعیت شهری و روستایی دارد و اغلب شغل مردم، کشاورزی است و بیشترین محصول نیز نخل خرما است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی در زمینه اشتغال، خام‌فروشی محصول خرما است. از این رو به دلیل عدم وجود انبار و سردخانه یا صنایع تبدیلی، خام‌فروشی صورت گرفته و در فصل برداشت، محصول خرما با قیمت کمی به دست افراد دلال و واسطه می‌افتد و سود آن از جیب کشاورز می‌رود؛ در صورتی که اگر زیرساخت مناسب وجود داشت، محصول خرما در فصول بعد دو یا سه برابر قیمت فعلی به فروش می‌رفت.

قاضی‌زاده عنوان کرد: شهرستان فنوج در سال ۱۳۹۳ تاسیس شده اما امکانات رفاهی و بافت شهری به مانند گذشته است و کارایی شهرستان را ندارد؛ همچنین کارخانه و صنایع تولیدی در شهرستان ندارد و در بحث اشتغال با مشکل اساسی مواجه‌ایم که زمینه‌های مهاجرت را به وجود آورده است.

وی تشریح کرد: شهرستان فنوج با فقر رفاهی،اقتصادی، آموزشی، بهداشتی و زیرساختی مواجه است و لزوم توجه مسئولین و صاحبان منصب را برای انجام کارهای جهادی در راستای پیشرفت آن، می‌طلبد.

keyboard_arrow_up