عباس سراجی، مسئول مؤسسه نیکوکاری حضرت امیرالمؤمنین(ع) در لودش، از فعالان خیراندیشی است که با همت بلند و تکیه بر کمکهای مردمی، سالهاست به یاری نیازمندان و خانوادههای محروم میشتابد. او با تأکید بر حمایت از افرادی که خارج از چتر نهادهای رسمی قرار دارند، توانسته با راهاندازی برنامههای غذایی، معیشتی و آموزشی، گام مؤثری در کاهش رنج محرومان منطقه بردارد.
عباس سراجی، مسئول مؤسسه نیکوکاری حضرت امیرالمؤمنین(ع) در لودش، در گفتوگو با سایت خبری «ما مردم» از خدمات این مؤسسه به نیازمندان منطقه خبر داد. وی با بیان اینکه فعالیتهای مؤسسه در دو بخش متمرکز است، توضیح داد: «بخش اول شامل افرادی است که زیرپوشش کمیته امداد قرار دارند و لیستهای آنها در اختیار ماست. بخش دوم نیز افرادی هستند که بهطور رسمی تحت حمایت هیچ نهادی مانند کمیته امداد یا بهزیستی نیستند.»
سراجی با اشاره به محدودیت منابع مالی مؤسسه، گفت: «با درآمدهای اندکی که داریم، هر دو ماه یا گاهی زودتر، بستههای غذایی و معیشتی را بین خانوادههای نیازمند توزیع میکنیم.» وی افزود که این مؤسسه از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون توانسته به بیش از ۴۰۰ خانواده خدمات رسانی کند.
وی درباره انگیزه تأسیس این مؤسسه گفت: «پیش از این، دفتر امام جمعه محل مراجعه افرادی بود که تحت پوشش هیچ نهادی نبودند. پس از مشورت با خیرین و فعالان محلی، تصمیم گرفتیم مؤسسهای مستقل راهاندازی کنیم تا به این افراد رسیدگی شود.»
سراجی از همکاری برخی نهادها مانند بسیج و بهزیستی تقدیر کرد و گفت: «خانم صالحی از جمله افرادی بودند که در هماهنگی با گروههای جهادی و بسیج به ما کمک کردند تا نیازمندان واقعی را شناسایی کنیم.»
او به چالشهای پیشروی مؤسسه اشاره کرد و گفت: «متأسفانه برخی خانوادهها بهدلیل مشکلاتی مانند نفقه، طلاق یا بیکاری در وضعیت سختی به سر میبرند. ما تلاش میکنیم تا حد امکان از این افراد حمایت کنیم.»
سراجی درباره برنامههای آینده مؤسسه گفت: «اخیراً توافقی با کمیته امداد داشتهایم تا افراد تکنفره و نیازمند را نیز تحت پوشش قرار دهیم. این کار باعث کاهش بار مالی بر دوش سایر مراکز خیریه میشود.»
وی با بیان اینکه آمار دقیق مددجویان مؤسسه به حدود ۵۰۰ نفر میرسد، افزود: «برخی از فرهنگیان منطقه نیز ماهانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به این مؤسسه کمک میکنند که نقش مهمی در ادامه فعالیتهای ما دارد.»
سراجی از راهاندازی کارتهای حمایتی مجازی خبر داد و گفت: «در مناسبتهای مختلف، این کارتها را در فضای مجازی منتشر میکنیم تا مردم بتوانند بهصورت داوطلبانه کمک کنند.»
وی هدف اصلی مؤسسه را حمایت از افرادی دانست که از چتر حمایتی نهادهای رسمی خارج شدهاند و گفت: «تلاش میکنیم با ایجاد شغل و آموزشهای فنی مانند خیاطی و آشپزی، به استقلال مالی آنها کمک کنیم.»
سراجی در پایان از عموم مردم خواست تا با مشارکت در فعالیتهای خیریه، به مؤسسه در رسیدن به اهداف انسان دوستانهاش یاری رسانند. او تأکید کرد: «هر کمک کوچکی میتواند زندگی یک خانواده نیازمند را دگرگون کند.»