مهمترین مسئله در کسبوکارهای خرد و خانگی، حفظ پایداری و تبدیل شدن آن به شغل دائمی است و مروجین کسب و کار باید با تشکیل زنجیره ارزش برای مستضعفین، کل فرایند تأمین مواد اولیه، تولید و فروش را در کنار یکدیگر فراهم کنند و با این کار، اشتغال و توسعه را در شهر و روستا فراهم کنند.
حسین رجبی، روحانی شهر صائین قلعه واقع در استان زنجان است. وی در گفتوگو با سایت خبری مامردم اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸، زمانی که بیماری کرونا آغاز شده بود و مردم درگیر مشکل کمبود ماسک بودند، کار خود را در زیرزمین دفتر امام جمعهی شهر شروع کردیم و ایشان خیلی در این رابطه به ما کمک کردند.
وی افزود: برای شروع کار تولیدی، وسایل و چرخخیاطیهایی را از مدارس و خانههای شخصی جمع آوری کردیم؛ اطلاعیه ای دادیم و الحمدالله همه دور هم جمع شدند و یک گروه جهادی را به نام گروه جهادی شهید سردار قاسم سلیمانی تشکیل دادیم.
رجبی عنوان کرد: صفر تا صد کار را خودمان انجام دادیم؛ به نحوی که پارچه را دریافت کرده و کش تهیه میکردیم و نصب و تولید آن را بانوان در همان زیرزمین دفتر امامجمعه که حسینیه بود، انجام میدادند.
وی خاطرنشان کرد: در ادامهی کار، کمکم توانستیم چند چرخ خیاطی به مجموعهمان اضافه کنیم و بانوان دیگری هم به کار گروهی ما پیوستند؛ در نهایت تلاش کردیم با نیروی انسانی و امکاناتی که داشتیم به تولیدات بیشتری برسیم.
رجبی با اشاره به ایجاد انگیزه در راستای تولیدات بهتر و باکیفیتتر توسط اعضای کارگاه، اذعان کرد: وقتی به بعضی از خانمهایی که تشریف میآورند انگیزه میدهیم، بهتر می توانند کار کنند زیرا بعضی از آنها استعداد خیاطی را دارند و فقط نیاز به انگیزه دارند؛ لذا زمانی که کار خوبی را انجام میدهند و تشویقشان میکنیم، خیلی راحت میتوانند کار را ادامه دهند.
وی بیان کرد: مقدمات کار را به بعضی از خانمهایی که در گروههای جهادی فعالیت میکردند یا فعالیتهای ما را در مسجد، کانون و در کلاس قرآن دیده بودند، آموزش دادیم؛ بنابراین قراردادی را با فنی و حرفهای خواهران فجر ابهر بستیم و از طرف کانون فرهنگی هنری، نزدیک به همین مسجدی که هستیم، یک مربی معرفی کردیم و قرارداد منعقد کردیم.
رجبی ادامه داد: در محل موسسه، آموزش انجام میشد و هنرجویان به مکان فنی و حرفه ای مراجعه کرده و امتحان میدادند و میتوانستند مدرک این کار را هم به دست بیاورند.
۱۷ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند
وی افزود: در حال حاضر حدود ۷ نفر به طور مستقیم و ۱۰ نفر به طور غیرمستقیم در کارگاه مشغول هستند و منظور از اشتغال غیرمستقیم، بانوانی هستند که در خانههایشان با تولید سفارشات میپردازند.
رجبی عنوان کرد: ما به تولید کفش و لباس میپردازیم؛ به همین دلیل الحمدالله اشتغالهای خانگی بیشتر شده است و روز به روز هم گسترش بیشتری پیدا میکند؛ افرادی که به ما مراجعه میکنند و اینجا آموزش میبینند، در مراحل بعد، از ما کار میخواهند تا بتوانند شغلشان را ادامه دهند.