وقتی هنر سررشته تعدادی زیادی از بانوان جویای کار می‌شود
وقتی هنر سررشته تعدادی زیادی از بانوان جویای کار می‌شود
عرصه: کسب و کار

فرشته جعفری بانویی است که در رشته کارشناسی حسابداری تحصیل کرده است، اما چون به دوخت و دوز در زمینه سوزن دوزی و صنایع دستی علاقه داشت این هنر را به عنوان شغل پذیرفت. سوزن دوزی را از بچگی پیش مادرش یاد گرفت وی در این باره می گوید در دوران نوجوانی هم سوزن دوزی می کردم اما نه، در حد حرفه ای در حد دوخت‌های اولیه در ابتدا به خاطر دل خودش و برای خانه سوزن دوزی می‌کرد از اینجا زمینه فعالیت حرفه‌ای برای او ایجاد شد به دلیل خانه دار بودن احساس نیاز کرد که باید کاری انجا دهد برای همین سوزن دوزی و چند رشته دیگر را به صورت حرفه ای آموزش دید. سپس خودش به آموزش هنرجویان پرداخت.

این بانوی کارآفرین در گفتگو با سایت مامردم، اظهار کرد: در ابتدا به اداره صنایع دستی گرگان رفتم و درخواست کردم تا بنده را برای تدریس به فنی و حرفه‌ای و به آموزش‌های روستایی معرفی کنند و گفتم که رایگان آموزش می‌دهم. هدفم این بود که نیروی کار تربیت کنم، کارآفرینی کنم و کار را گسترش دهم چون واقعا به کار تولید و صنایع دستی علاقه داشتم کم کم مدیر وقت صنایع دستی شهرستان گرگان مرا به فنی و حرف‌های معرفی کردند و آن‌ها چون آموزش روستایی داشتند و کمتر کسی پیدا می‌شد که به صورت رایگان به روستاها برود، من را استخدام کردند.

وی ادامه داد: روال کار این طور بود که بین هنرجویان کلاس‌ها یک یا دو نفر جذب می‌شدند. بعضی هم که خودشان علاقه‌ای به کار نداشتند اقوام شان را برای کار پیش من معرفی می‌کردند و من کارشان را می‌دیدم و اگر مشکلی داشتند رفع ایراد می‌کردم و کم کم به آنها کار می‌دادم. ارائه کار به خانم ها به این شکل بود که مواد اولیه کار و طرح اولیه را خودم در اختیارشان می‌گذاشتم و آنها وقتی کار انجام می‌شد به کارگاه بر می‌گرداندند. اگر کار با توجه به استانداردهایی که در نظر گرفته و اعلام کرده بودم هماهنگ بود تحویل می‌گرفتم و دستمزد می‌دادم.

جعفری تصریح کرد: کل طراحی محصول و تهیه مواد اولیه و بازاریابی و فروش را خودم انجام می‌دهم آموزش‌ها را خودم و هم همکارانم که در کارگاه هستند با نظارت من انجام می‌دهند. اکنون حدود ۵۰ نفر همکار ما هستند اما این ۵۰ نفر همیشه ثابت نیستند؛ عده‌ای نیروهای فصلی هستند و تعدادی هم ثابت این تعداد، زمانی که کار کشاورزی نباشد مثل فصل پاییز و زمستان که خانم‌ها بیکار می‌شوند به ۵۰ نفر یا بیشتر می‌رسد ولی در فصل تابستان و بهار که فصل کشاورزی است و برای کار و برداشت به باغ میروند کمتر میشود در این فصل من برای تامین نیروی کار مشکل دارم و پیش آمده که از استان‌های دیگر هم برای انجام سفارشاتم کمک بگیرم.

وی در خصوص نحوه فروش محصولات گفت: فروش ما بیشتر اینترنتی است؛ و علاوه بر آن در راستای فروش محصولات در برخی از نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنم.

این بانوی کارآفرین اذعان کرد: بنده قبل از اینکه یک خانم هنرمند یا تولیدکننده صنایع دستی باشم یک مادر خانه‌دار هستم که سعی می‌کنم اول به وظایف یک خانم خانه در مورد بچه‌ها و روحیاتشان عمل کنم، گرچه الان بچه‌ها بزرگ شدند و حامی من هستند من این کار را از خیلی وقت پیش شروع کردم و حدود ۴-۵ سال است که تولید انبوه دارم.

جعفری با اشاره به مشارکتش در انجام امورات خیر، بیان کرد: از ابتدای کارم تاکنون همواره در انجام امورات خیر به سبک خودم فعال بودم و در این زمینه اقداماتی از قبیل ارائه آموزش رایگان به بانوان نیازمند و یا همچنین حضور در کمپ‌های ترک اعتیاد و مراکز نگهداری بانوان بی سرپرست و یاد بدسرپست و ارائه آموزش‌های لازم در راستای خودکفایی مددجویان را انجام دادم.

keyboard_arrow_up