فریده رمضانی، بانوی کارآفرین که با هدف جلوگیری از هدر رفت محصولات کشاورزی و ایجاد اشتغال، اقدام به راهاندازی واحد تولیدی میوه خشک در روستای رامجین هشتگرد کرده بود، اکنون پس از سالها تلاش و تحمل مشکلات فراوان، از ورشکستگی و تعطیلی واحد تولیدی خود خبر میدهد.
رمضانی در گفتگو با سایت خبری ما مردم با اشاره به هدر رفت سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصدی محصولات کشاورزی و میوهها در ایران، که معادل بیش از ۱۳۰ میلیون تن محصول و قابل تأمین غذای ۹ میلیون نفر است، اظهار کرد: ایجاد صنایع تبدیلی، راهکاری مؤثر برای کاهش این میزان ضایعات و بهرهوری بیشتر از منابع کشاورزی است. به همین دلیل تصمیم گرفتم با راهاندازی این واحد تولیدی، گامی در این جهت بردارم و علاوه بر ایجاد اشتغال، از هدر رفت بخشی از این محصولات جلوگیری کنم.
وی در ادامه به مشکلات پیش روی توسعه کارگاه اشاره کرد و گفت: برای توسعه کارگاه و افزایش ظرفیت تولید، نیاز به تهیه ماشینآلات بیشتر و گسترش فضای کارگاه بود. به همین منظور، درخواست تسهیلات ارائه دادم و حتی بازدیدی از سوی دفتر ریاست جمهوری از کارگاه انجام شد و قول مساعد برای پرداخت تسهیلات داده شد، اما این وعدهها هرگز عملی نشد.
رمضانی افزود: یکی از دلایل عدم پرداخت تسهیلات، عدم پذیرش سند ملک کارگاه به عنوان وثیقه بود، زیرا این سند، پایان کار روستایی داشت. حتی پیشنهاد وثیقه قرار دادن اسناد باغهای دوستانم نیز مورد قبول واقع نشد و بدین ترتیب، وعده دریافت وام محقق نشد.
وی همچنین با بیان اینکه کار خود را با قرض و بدهی آغاز کرده بود، گفت: عدم دریافت تسهیلات وعده داده شده، من را با مشکلات مالی و حقوقی جدی مواجه کرد. این در حالی است که بسیاری از افراد تنها با داشتن روابط و بدون انجام هیچ فعالیت واقعی، موفق به دریافت وام میشوند.
رمضانی در پایان، همهگیری کرونا را ضربه نهایی بر پیکره کسب و کار خود دانست و گفت: شیوع کرونا از سال گذشته مشکلات را دوچندان کرد و در نهایت منجر به ورشکستگی و تعطیلی کارگاه شد. اکنون با بدهیهای فراوان، در حال جمعآوری دستگاهها و تعطیلی دائمی این واحد تولیدی هستم.