کار کردن در بیرون از منزل برای بانوان، دوچندان سختتر از اشتغال آقایان است و از آنجایی که بانوان به عنوان مدیر منزل، وظیفه تامین، تهیه و تدارک کارهای خانه را عهدهدار هستند، تنها داشتن برنامهریزی مناسب و اتحاد بین اعضای خانواده است که بانوان شاغل را در داخل و خارج از منزل، به موفقیت میرساند.
آزاده بقولیزاده، بانوی کارآفرین و صنعتگر اهل استان اصفهان است. وی در گفتوگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: ۱۲ سال قبل، در کنار اینکه به نگهداری بچهها مشغول بودم، تصمیم گرفتم به سمت هنرهای خانگی بروم و در زمینه آشپزی و شیرینیپزی به مهارتهایی دست یافتم و علاوه بر آن در این زمینه به آموزش هنرجویان نیز مشغول شدم؛ اما به مرور و با گران شدن اجناس و مواد اولیه آشپزی و روی کار آمدن آموزشهای آنلاین و سایتهای مختلف، دیگر این حرفه اشباع شد و به سمت یادگیری و آموزش بدلیجات رفتم.
وی افزود: اقدامات من با توجه به نیاز جامعه انجام شد و در زمانی که به سمت آشپزی و شیرینیپزی رفتم، خانمهای خانهدار به دنبال کم کردن هزینههای زندگی بوده و علاقمند بودند تا مهارتهای جدیدی بیاموزند و پس از آن و تا کنون نیز، با گران شدن زیورآلات طلا و نقره، بدلیجات جایگزین آنها نیاز روز جامعه بود و تصمیم گرفتم در این زمینه، به مهارتآموزی بپردازم.
با ۷۰۰ هزار تومان کار در حرفه بدلیجات را شروع کردم
بقولیزاده عنوان کرد: این حرفه را حدود ۷ سال قبل با سرمایه اولیه ۷۰۰ هزارتومان شروع کردم و رفتهرفته با جذب مشتریها و حضور در نمایشگاهها، آمار فروش بالا رفت و در حالحاضر و با توجه به تقاضای بازار و با فروش اجناس، مقادیر تولید بدلیجات متفاوت بوده و هرچقدر که فروش محصولات بیشتر باشد به تبع آن عرضه و تولید نیز افزایش مییابد پس نمیتوان آمار دقیقی از مقدار تولید هفتگی یا ماهانه ارائه داد.
این بانوی صنعتگر بیان کرد: در ابتدا به تنهایی این کار را شروع کردم و اکنون موفق شدم برای ۲ نفر دیگر نیز اشتغال ایجاد کنم؛ همچنین مواد اولیه تولیدات محصول را از تهران خرید میکنم چون قیمتها متفاوت بوده و خرید از پایتخت، مقرون به صرفهتر میباشد.
وی با اشاره به روشهای فروش محصولات بدلیجات خاطرنشان کرد: در مقاطعی به فروش اینترنتی و بازاریابی در صفحات مجازی مشغول شدم اما به دلیل وفور رقبا و تنوع بسیار محصولات بازار، این روش جوابگو نبود و فعالیت خود را به صورت فروش حضوری و بیشتر با فروش اجناس در نمایشگاهها به انجام رساندم.
برنامهریزی مناسب، عامل موفقیت در کار و زندگی است
بقولیزاده، حمایت دیگر اعضای خانواده در موفقیت کسبوکار خود را مهم دانسته و گفت: حمایتهای شوهرم و دیگر اعضای خانواده در ایجاد مسیری روشن بسیار موثر بوده و بخش بسیاری از موفقیت کنونی را علاوه بر تلاش و پشتکار خود، به حمایتهای خانواده مدیون هستم.
وی تشریح کرد: در این مسیر، رسیدگی به امور خانواده و داشتن برنامه مناسب برای وقت گذاشتن به کارهای خانه و غافل نشدن از اعضای خانواده، با برنامهریزی خوب و مناسب شکل گرفت و باعث شد تا علاوه بر رسیدن به اهداف کسب و کار، امور داخل خانه را نیز انجام دهم.