باز کردن غل و زنجیرهای تصمیمات غیر واقعی، زمینه رشد و شکوفایی کارگاههای اشتغال خرد را به همراه دارد و انجام حمایتهای لازم میتواند زمینههای تولید بیشتر را فراهم کند تا بتوان به رغم افزایش تولید، افراد بیشتری را صاحب شغل کرد؛ این را یک کارآفرین حوزه غذا و خوراکی میگوید.
هادی خلجی، کارآفرین حوزه غذا و تولیدکننده رشته پلویی اهل شهر قیدار واقع در استان زنجان است. وی در گفتوگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: مجموعهما کارگاه تولید رشته پلویی و آشی است و از سال ۱۳۹۱ در این زمینه شروع به فعالیت کردهایم.
وی افزود: در کارگاه تولید رشته نیز با استفاده از آرد و پس از درست کردن خمیر و انتقال به دستگاه، با استفاده از دستگاه به طور خودکار، رشتهها برش خورده و خارج میشوند و آنها را آویزان میکنیم.
خلجی عنوان کرد: در مرحله بعد، رشتهها را از میلهها آویزان میکنیم و بعد میلهها را تقریباً به مدت یک روز در مکان مشخصشده قرار میدهیم تا رشتهها توسط فنهای تجهیز شده در کارگاه، خشک شوند.
این کارآفرین تشریح کرد: در مرحله بعد تولید، رشتههای پلویی خشک شده را به مدت تقریبی ۱۲ ساعت در کوره قرار میدهیم و پس از آن، رشتهها آماده عرضه و بستهبندی هستند.
تامین آرد، چالش جدی صاحبان کارگاههای نان و غلات
خلجی با اشاره به برخی از چالشهای صنعت تولید رشتههای پلویی عنوان کرد: نرخگذاری و سهمیه بندی یارانه های غیر موثر و تفاوت قیمت بین داخل و خارج کشور، مسائلی هستند که این کسب و کار را دچار مشکل میکنند و مسئله مهم دیگر، تقاضای بازار و یافتن بازار هدف مناسب برای گردش سرمایه است که اصلیترین حمایت را از تولیدکننده انجام میدهد.
وی بیان کرد: چالش اصلی ما در این زمینه، تهیه مواد اولیه است که مهمترین آنها آرد میباشد و در برخی شرایط، بسیار سخت تهیه شده و تخصیص سهمیههای آرد دولتی، ما را با مشکلاتی مواجه میکند و برای مثال مجبور می شویم ده یا پانزده روز کار کنیم و ده روز تعطیل باشیم که این شرایط خوبی نیست.
خلجی خاطرنشان کرد: بسیاری از مشاغل خرد خانگی که محرومین و مستضعفین بدان اشتغال دارند، به نوعی وابسته به آرد و گندم است و باز کردن غل و زنجیرهای تصمیمات غیر واقعی، زمینه رشد و شکوفایی این بخش را به همراه دارد؛ لذا از مسئولان خواهش میکنیم که با حمایتهای لازم، زمینههای تولید بیشتر را فراهم کنند تا بتوان به رغم افزایش تولید، افراد بیشتری را صاحب شغل کرد.