جوانان بومی دست به کار شدند تا سقفی بالای سر محرومان بسازند!
جوانان بومی دست به کار شدند تا سقفی بالای سر محرومان بسازند!
عرصه: خدمات اجتماعی

سیدحسن صادقی، مسئول گروه جهادی “آرامش”، مردی اهل عمل و از بومیان منطقه ریگان است که با عزمی راسخ، پای دردِ محرومان ایستاده است. او از سال ۱۴۰۱ همراه با گروهی از جوانان متعهد، پروژه های خانه سازی و توزیع سبد معیشتی را در روستاهای محروم علی آباد آغاز کرد و تاکنون با تکیه بر کمکهای مردمی و همکاری نهادها، زندگی دهها خانواده نیازمند را دگرگون ساخته است.

آقای صادقی، مسئول گروه جهادی “آرامش”، در گفتگو با سایت خبری ما مردم از فعالیتهای خیرخواهانه این گروه در مناطق محروم شرق استان خبر داد.

وی با اشاره به آغاز فعالیتهای گروه از سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: «تمرکز اصلی ما بر خانه سازی برای نیازمندان و توزیع سبد های معیشتی است. بیشتر اعضای گروه، بومیان همین منطقه هستند که با عشق به خدمت، پای کار ایستاده اند.»

صادقی درباره انگیزه تشکیل این گروه گفت: «با توجه به محرومیت شدید روستاهای اطراف، تصمیم گرفتیم دست به کار شویم. بسیاری از خانواده ها یا بی سرپرست هستند یا بد سرپرست و حتی توانایی تعمیر خانه هایشان را ندارند.»

این گروه جهادی با همکاری کمیته امداد و بنیاد مسکن، تاکنون دو واحد مسکونی را ساخته و چندین خانه را نیز تعمیر اساسی کرده است.

وی با تشریح شیوه همکاری با نهادها توضیح داد: «ما خانواده های نیازمند را شناسایی و به کمیته امداد معرفی میکنیم. برخی از این خانواده ها حتی پلاک ثبتی هم ندارند، اما با پیگیریهای ما، کارهایشان در حال انجام است.» این گروه در کنار خانه سازی، به توزیع سبد های معیشتی نیز میپردازد و از طریق ارتباطات مردمی، اقلام مورد نیاز را تأمین میکند.

صادقی درباره ترکیب اعضای گروه گفت: «بیشتر اعضا، جوانان با انگیزه و معتقدی هستند که حتی اگر بسیجی هم نباشند، دغدغه کمک به مردم را دارند.» وی افزود که برخی از اعضا، تجهیزات عمرانی مانند بالابر را در اختیار گروه قرار داده اند تا کارها با سرعت بیشتری پیش برود.

مسئول گروه جهادی “آرامش” با اشاره به مشکلات پیشرو گفت: «بنیاد مسکن برای ساخت خانه، حداقل ۱۰۰ متر زمین نیاز دارد، اما برخی نیازمندان حتی این مقدار زمین هم ندارند.» با این حال، گروه برنامه ریزی کرده تا در آینده نزدیک، ساخت چندین خانه دیگر را آغاز کند. همچنین، برنامه هایی برای توسعه فعالیتهای کشاورزی و دامداری در منطقه دارند تا معیشت مردم را بهبود بخشند.

صادقی با قدردانی از حمایت های مردمی گفت: «مردم منطقه با اعتماد به ما، کمکهای نقدی و غیرنقدی میکنند. حتی برخی از کشاورزان محلی، بخشی از محصولاتشان را برای سبد های معیشتی اهدا میکنند.» این گروه جهادی توانسته با تکیه بر همین مشارکت های مردمی، به نیازمندان روستاهای دورافتاده خدمت رسانی کند.

وی از برنامه های آینده گروه خبر داد و گفت: «قصد داریم فعالیت هایمان را به روستاهای اطراف علی آباد نیز گسترش دهیم، چون بسیاری از مناطق حتی از ابتدایی ترین امکانات محروم هستند.» این گروه تاکنون توانسته با شناسایی خانوارهای نیازمند در شهرستانهای مجاور، به آنها نیز کمک رسانی کند.

صادقی با اشاره به کمبود تجهیزات گفت: «اگر نهادهای مسئول مانند سپاه یا بنیاد مسکن، تجهیزات بیشتری در اختیار ما بگذارند، میتوانیم پروژه ها را با کیفیت بالاتری انجام دهیم.» وی همچنین از برنامه ریزی برای ایجاد یک قرارگاه جهادی ثابت در منطقه خبر داد تا خدمات رسانی ساماندهی بهتری پیدا کند.

این گروه جهادی نه تنها به ساخت خانه میپردازد، بلکه سعی دارد با آموزش مهارت های شغلی، خانواده ها را به سمت خودکفایی سوق دهد. صادقی گفت: «هدف نهایی ما این است که مردم بتوانند روی پای خود بایستند. به همین دلیل، در کنار کمک های فوری، برنامه های آموزشی نیز داریم.»

در پایان، صادقی از همه خیران و داوطلبانی که در این راه به گروه “آرامش” کمک کرده اند، تشکر کرد و گفت: «هر کس میتواند با هر مقدار توانایی، یاری مان کند. حتی یک آجر هم میتواند بخشی از خانه ای باشد که امید را به یک خانواده بازمی گرداند.» گروه جهادی “آرامش” همچنان مصمم است تا با تکیه بر ایمان و همت مردمی، چراغ محرومیت زدایی را در شرق استان روشن نگه دارد.

keyboard_arrow_up