بزرگترین چالش تولیدکنندگان فرش، تأمین مواد اولیه است
بزرگترین چالش تولیدکنندگان فرش، تأمین مواد اولیه است
عرصه: کسب و کار

لیدا حاجیلو، مدیرعامل شرکت «کاسپین بافت حاجیلو»، از کودکی با هنر فرش‌بافی آشنا بوده و این هنر در خانواده‌اش ریشه دوانده است. وی که میراث خانوادگی خود را ادامه داده، از سن ۲۱ سالگی وارد این عرصه شده و اکنون پس از ۲۸ سال فعالیت، صاحب یک کارگاه فرش‌بافی موفق است. شرکت او با بیش از ۳ هزار بافنده در سراسر کشور همکاری می‌کند و محصولاتی نفیس را تولید و عرضه می‌نماید. بافندگان تحت پوشش این شرکت از مناطق مختلفی همچون چهارمحال بختیاری، کردستان، تهران، کرج، اصفهان و روستاهای اطراف، هنر خود را به نمایش می‌گذارند.

 

حاجیلو، در گفتگو با سایت خبری ما مردم با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان فرش، اظهار کرد:تهیه مواد اولیه، بزرگترین چالش پیش روی تولیدکنندگان فرش در کشور است.

وی گفت: از ابتدای فعالیتم، بافنده‌ها برای من مانند خانواده بوده‌اند و همواره با مشکلات و دغدغه‌هایشان همراه بوده‌ام. بسیاری از این بانوان، سرپرست خانوار یا بدسرپرست هستند و تأمین معاش خانواده بر عهده آنهاست. درد آنها، درد من نیز هست.

حاجیلو افزود: همواره سعی داشته‌ام باری از دوش نیازمندان بردارم. به همین منظور، با حضور در زندان قرچک، به آموزش ۱۰۰ نفر از زندانیان پرداخته‌ام و اکنون آنها با دریافت مدرک فنی و حرفه‌ای، مشغول به کار شده و ماهیانه حقوق دریافت می‌کنند.

وی بزرگترین مشکل خود را نبود دستگاه‌های پیشرفته ریسندگی در کشور دانست و گفت: ما نیازمند داشتن دستگاه‌های ریسندگی داخلی هستیم. در حال حاضر به دلیل این مشکلات، مجبور به استفاده از مواد اولیه وارداتی هستیم که با افزایش قیمت دلار، هزینه‌های بسیار زیادی را به ما تحمیل می‌کند. حمایت‌های دولتی نیز کافی نیست. وامی که قرار است به من تعلق بگیرد، در مقایسه با نیاز من برای تهیه مواد اولیه، بسیار ناچیز است. تمام وقت من صرف پیدا کردن و تهیه مواد اولیه می‌شود و پس از آن، باید نخ‌ها را برای رنگرزی ارسال کنم تا آماده استفاده شوند.

حاجیلو در ادامه به برنامه‌های خود برای حل این مشکل اشاره کرد و گفت: قصد دارم مجموعه خود را از دغدغه تهیه مواد اولیه رها کنم و به خودکفایی در این زمینه برسم. برنامه من برای بهار سال آینده، جمع‌آوری پشم از کشاورزان و انجام ریسندگی در منازل است. این کار ساده‌ای است و حتی بانوان مسن نیز می‌توانند آن را انجام دهند. سپس نخ‌های تولید شده را جمع‌آوری و رنگرزی خواهیم کرد تا دیگر نیازی به خرید مواد اولیه نباشد. البته این روش بیشتر برای فرش‌های درشت‌بافت مناسب است.

 

وی همچنین برای تولید نخ‌های ظریف مورد نیاز فرش‌های ریزبافت، برنامه‌ریزی کرده است: برای تولید این نوع نخ‌ها، نیازمند کارخانه و دستگاه‌های بزرگ ریسندگی هستیم. برای واردات این دستگاه‌ها، به ۱۰ میلیارد تومان وام با حمایت دولت نیاز دارم. مکان مناسب برای این کارخانه نیز فراهم است و با این اقدام، می‌توانیم خودمان مواد اولیه را تولید کرده و علاوه بر رفع نیاز خود، زمینه اشتغال‌زایی بیشتری را نیز فراهم کنیم.

حاجیلو در پایان، صبر را مهمترین ویژگی یک کارآفرین دانست و گفت: شروع کارآفرینی نیازمند صبر بسیار زیادی است، زیرا هر فرد با فرهنگ، اخلاق و خصوصیات منحصر به فرد خود، وارد این عرصه می‌شود. سازگاری با این افراد و مدیریت آنها، نیازمند صبر و حوصله فراوان است و بدون این ویژگی، موفقیت حاصل نخواهد شد.

ما مردم نیوز در شبکه‌های اجتماعی:

پربازدیدترین خبرها
keyboard_arrow_up