بانوی هنرمندی که مرز نتوانستند را شکست و به موفقیت رسید
بانوی هنرمندی که مرز نتوانستند را شکست و به موفقیت رسید
عرصه: کسب و کار

هنر شیشه گری و تراش روی شیشه را میتوان یکی از هنرهای باستانی ایران دانست که در حال حاضر نیز بسیاری از هنرمندان به آن می پردازند و با ایجاد نقوش و تراش بر شیشه سعی می تا کالای نهایی که به دست خریدار می رسانند، زیبا و شکیل باشد.

اکرم احدپور یکی از معدود بانوانی است که علی رغم آنکه حرفه شیشه گری و تراش روی آن حرفه ای سخت و مردانه است این هنر را نزد همسر خود یاد گرفت و در آن به فعالیت پرداخت. این بانوی کارآفرین در گفتگو با سایت خبری ما مردم در رابطه با نحوه شروع فعالیت خود در این حرفه اظهار کرد: همسرم حرفه طراحی و تراشکاری روی شیشه و بلور را از سن کم و در کنار عمویش آموخته بود. من هم زمانی که با همسرم ازدواج کردم این حرفه را از وی یاد گرفتم. هم به خاطر علاقه‌ای که داشتم و هم برای امرار معاشمان به آن پرداختم تراشکاری بر شیشه حرفه اصلی همسرم بود و من هم در کنار او در خانه مشغول به کار شدم ما اتاقی از منزلمان را به این کار اختصاص دادیم و با خرید دستگاه و ابزار آلات چندین نفر را برای کار در کنار خودمان مشغول کردیم پس از مدتی به دلایلی مجبور شدیم تا از تهران به شهر قدس نقل مکان کنیم وقتی به شهر قدس آمدیم چون منزل مان آپارتمان بود و کار ما جزو مشاغل پر سر و صدا محسوب می‌شود و صدای زیادی تولید می‌کند همسایه ها ناراضی بودند و اعتراض کردند به همین دلیل مجبور شدیم کارمان را در خانه تعطیل کنیم.

وی افزود: از آن به بعد همسرم کارگاهی را در تهران اجاره کرد و من هم کارم را تعطیل کردم یکی از مشکلات من این بود که دیگر نتوانستم فعالیت کنم خیلی دوست دارم بتوانم خانه شخصی بگیرم تا دوباره کارم را شروع کنم من حتی آپارتمانی که در آن سکونت داشتیم را فروختم و یک زمینه ۱۲۰ متری خریدم تا با ساخت خانه در آن هم زندگی کنم و هم کارگاهم را در آن راه اندازی کنم و از بانوان مستعد به کار برای همکاری در کنار خودم دعوت کنم اما متأسفانه هنوز موفق به انجام این کار نشدم.

این بانوی هنرمند ادامه: داد محصولات ما تراشکاری روی انواع شیشه بلور ، چینی و کریستال است که تراشکاری روی انواع و اقسام کارهای آنتیک و قیمتی از کوچک تا بزرگ، لوسترها، شمعدان‌ها آینه ها و سرویشهای بهداشتی ظروف پذیرایی و شیشههای مغازه و خانه ها را شامل می‌شود. به طور کلی این حرفه شاخه‌های متنوعی را در بر می‌گیرد. نحوه کارمان به این صورت است که ابتدا نقش و نگاری ذهنی را طراحی و روی شیشه پیاده می‌کنیم سپس برای انجام کار از دستگاهی که در آن سنگی به نام، الماس مانند سنگ چاقو تیز کن به کار رفته است و به کمک یک دینام میچرخد استفاده می‌کنیم برای آنکه شیشه نشکند در داخل آب سنگ را حرکت می‌دهیم و طراح‌ها را بر شیشه حکاکی می کنیم.

احدپور تصریح کرد: این حرفه برای بانوان کمی سخت است و من فقط کارهایی که حجم کوچکی دارد را می‌توانم به تنهایی انجام دهم. کارهای بزرگ و سنگینی که در دست گرفتنشان سخت است و باید روی بعضی از آنها حداقل نصف روز کار شود در عین حال سنگی را بر آن حرکت دهیم را آقایان انجام می‌دهند.

وی در مورد آموزش تراشکاری به نیروهای شان افزود نیروهایی که می‌گرفتیم این کار را بلد نبودند و ما صفر تا صد این کار را از ابتدایی ترین مراحل به آنها آموزش می‌دادیم اما متأسفانه بعد از آنکه کار را یاد میگرفتند به دلیل دوری مسافت دستمزد و دلایل دیگر از پیش ما می رفتند و جایی دیگری مشغول به کار میشدند میتوانم بگویم یکی از دلایلی که ما از آن بسیار ضربه خوردیم همین موضوع است به خصوص آنکه ما نیروهایی از اتباع افغانستان داشتیم و آنها وقتی کار را یاد می‌گرفتند از پیش ما می‌رفتند و برای خودشان کارگاه میزدند از طرفی هم کار ما به صورت فصلی است.

این بانوی کارآفرین تصریح کرد: خرید و فروش ما به صورت سنتی انجام می‌شود و برای این کار باید سرمایه اولیه‌ای داشته باشیم و از طریق بازار شوش تهران براساس تقاضای بازار محصول را تهیه کنیم مثلا اگر نزدیک به عید است بیشتر ظروف خانه مانند استکان، لیوان و … که برای پذیرایی استفاده میشود را به صورت عمده خریداری و رویشان تراشکاری، کنیم سپس آنها را دوباره به همان بازار ارائه دهیم. در این میان باید زمانی که صرف می شود دستمزد نیروها و هزینه حمل و نقل را حساب کنیم. با توجه به هزینه ها آنها را برای فروش عرضه کنیم بعضی مواقع خریداران به جای پول نقد چک می‌دهند.

احدپور گفت: برنامه و هدفم این است که انشاالله بتوانم مجوز ساخت و کاربری زمینمان را بگیرم و کارگاه خودم را راه اندازی کنم و با تهییه ابزار لازم و تجهیزات بانوانی را در کنار خودم آموزش داده و مشغول به کار کنم.

keyboard_arrow_up