ایجاد یک شرکت بازرگانی برای فروش محصولات کشاورزی، ایجاد صندوق قرضالحسنه برای اعطای وام و تاسیس یک سازمان آموزش مهارت های حرفهای، منجمله خدمات یک بانوی همدانی برای خدمت به اهالی روستای محل زندگیاش است.
امالبنین نظاماسلامی، بانوی کارآفرین اهل روستای بیان از شهرستان نهاوند استان همدان، در گفتوگو با سایت خبری ما مردم، در خصوص فعالیتهای خود در روستای محل سکونت گفت: شروع به کار صندوق قرضالحسنه از سال ۱۳۹۸ بود که در ابتدا با ۲۵ نفر آغاز شد و امروز بیش از ۴۰۰ نفر عضو آن هستند؛ اما قبلتر از آن، شرکت تعاونی و کارگاه فرش بافی داشتیم که این مهم به دلیل احساس نیاز به اشتغال، کارآفرینی و اعطای وام به اهالی روستا بود و یک سال پس از آن چون دریافت وام بانکی برای ادامه امور نیاز به ضامن داشت و دریافت آن با مشکلاتی مواجه بود، همت کرده و صندوق قرضالحسنه احداث کردیم.
این بانوی کارآفرین افزود: یک شرکت تعاونی در سال ۱۳۹۷ و یک سال قبل از احداث صندوق قرضالحسنه با هدف فروش محصولات کشاورزی اهالی روستا که موفق به بازاریابی و فروش نمیشدند، احداث شد به نحوی که محصولات بسته بندی شده و محصولات ارگانیک خانگی مثل گوجه، ترشیجات، سرکهها و محصولات خانگی و گیاهان دارویی و.. که کشت شده و به عمل میآمد، به وسیله صفحات در فضای مجازی به فروش میرود و پس از آن، ایده تاسیس صندوق، به عنوان کمکحالی برای آنان که توانایی وام گرفتن نداشتند، به وجود آمد.
وی افزود: من چون خودم مشکلات زیادی در زندگی شخصی داشتم، مجبور بودم تا بار مشکلات زندگی را با کار کردن قبول کنم و طبقه بالای خانه را که خالی بود، مجوز گرفتم و کلاس خیاطی و کامپیوتر به وجود آوردم و رفته رفته این باعث شد تا موسسه فنیحرفه ای تاسیس کنم. همین انگیزه باعث شد تا با یاری خدا و با این حدیث پیامبر(ص) که میگوید: کاری کنید که هم موجب خیر شما شود هم برای دیگران خیر داشته باشد؛ این مسئله باعث شد تا علیرغم تحصیل در رشته روانشناسی، به مسائل کارآفرینی و آموزشی نیز روی بیاورم.
اعطای وام قرضالحسنه به ۲۰۰ نفر از اهالی روستا
وی در خصوص چگونگی جذب افراد روستا به سمت امور مشارکت و توسعه اعتبار صندوق قرضالحسنه گفت: گسترش کسبوکار تا حدی صورت گرفت که تمامی اعضای خانواده و اکثر اهالی روستا پای کار آمدند و در این کار مثبت و درآمدزا شریک شدند و تا به امروز ۴۰۰ نفر عضو این مجموعه هستند که امتیازاتی نظیر اعطای وام نیز برای این اعضا از طرف صندوق اعطا میشود و قریب به ۲۰۰ نفر موفق به اخذ وام شدند و حتی با بانکها نیز از طریق صندوق، تفاهمنامه امضا شده و افراد میتوانند وامهای کمبهره از بانک با پشتوانه صندوق دریافت کنند.
وی افزود: وقتی مردم حس میکنند که عدهای با اخلاص و ایمان برای هدفی مهم تلاش میکنند، اگر محبت و صداقت میبینند، گرایش پیدا میکنند و زمانی که عملکرد و خروجی را میبینند اعتماد کرده و مشارکت میکنند.