گلخانهها به دلیل داشتن مزایای بهرهبرداری محصولات کشاورزی در فصول غیرقابل کشت، این امکان را به افراد میدهد تا با تولید محصول دلخواه در هر زمان ممکن، علاوه بر فروش محصولات، به صادرات آنها نیز بپردازد
بهرام خلیلی، کارشناسکشاورزی و کارمند جهاد کشاورزی در شهرستان بهبهان است. وی در گفتوگو با سایت خبری ما مردم در خصوص کاشت محصولات در گلخانهها اظهار کرد: با همکاری دانشگاه خاتم بهبهان در خوزستان، اقدام به تاسیس یک گلخانه کردیم و در سال اول صیفیجات گوجه و خیار کاشت کردیم و امسال تصمیم گرفتیم محصولات لوکستر نظیر توتفرنگی و میوه پاپایا کشت کنیم.
وی افزود: بذر محصول پاپایا را برای اولین بار از استان یزد خریداری کردیم و این محصول سال گذشته کشت شده و اکنون به بهرهبرداری رسیده است اما بازار فروش آن در بهبهان، به دلیل قیمت بالا ضعیف است و این محصول بیشتر در کلانشهر هایی مثل تهران به فروش میرود یا جنبه صادراتی دارد.
خلیلی عنوان کرد: تاسیس گلخانه مزیتهای بسیاری دارد؛ مهم ترین آن این است که میتوان محصولات را در فصل غیرقابل کشت، تولید کرد و دیگری اینکه نسبت به کشت در فضای باز، مصرف آب به حدود یک بیستم میرسد و این عملکرد به دلیل مرطوب بودن فضای گلخانه و کنترل آبیاری به صورت قطرهای است که این امر، نیاز اصلی امروز کشور، با شرایط کمیابی کنونی است.
کشت ۲ و نیم تن توتفرنگی در فضای ۶۰۰ متری
کارشناس کشاورزی بهبهانی، دیگر مزیت مهم احداث گلخانه را، تولید محصول دلخواه و باکیفیت مطلوب در مقادیر انبوه توصیف کرده و گفت: کشت امسال محصول توتفرنگی در این گلخانه به مساحت ۶۰۰ متر مربع، برآورد میشود تا محصولی به مقدار ۲ و نیم تن به بار آورد که و توجیه اقتصادی نیز داشته باشد.
وی افزود: احداث چنین گلخانهای با مساحت زیر هزار متر مربع، با مبلغی حدود ۲۰۰ میلیون تومان قابل انجام است اما برای اشتغالزایی، بهتر است مساحتی بالای هزار متر در نظر گرفته شود تا از لحاظ توجیهاقتصادی نیز قابل قبول باشد.