ایجاد اشتغال برای ۱۵۰۰ بانوی صنعتگر با تولید گیوه سنتی
ایجاد اشتغال برای ۱۵۰۰ بانوی صنعتگر با تولید گیوه سنتی
عرصه: کسب و کار

خانواده رستمی در شهر زنجان، با گسترش کسب و کار خود در زمینه تولید گیوه (کفش سنتی)، هزار و پانصد بانوی صنعتگر را صاحب شغل کردند و با تولید روزانه ۵۰۰ جفت کفش با مواد اولیه تولید داخل، علاوه بر ایجاد اشتغال‌زایی و ایجاد درآمد، هویت فرهنگی منطقه خود را گسترش می‌دهند.

 

مهدی رستمی، صنعتگرِ زنجانی و فارغ‌التحصیل رشته مدیریت است. وی در گفت‌وگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: کفش سنتی گیوه یکی از صنایع دستی استان زنجان به عنوان یکی از هنرهای دستی مردم زنجان محسوب می‌شود که قدمتی ۱۵۰۰ ساله دارد.

وی افزود: طراحی و نقوش رایج در گیوه بافی برگرفته از طرح‌های سنتی فرش گلیم بوده و تلفیقی از طرح‌های مدرن و سنتی است.

رستمی در خصوص چگونگی آشنایی با صنعت تولید کفش‌های سنتی عنوان کرد: این شغل، شغل پدری ما است و ما از دوران کودکی در این کار فعالیت داشتیم؛ پدرمان کار می‌کرد و ما هم در کنارش کار می‌کردیم اما بعد از مدتی، بر اساس بازاریابی و روش‌های نوینی که آشنا شدیم، این شغل را گسترش دادیم.

 

صنعت تولید گیوه، هویت فرهنگی ما را گسترش می‌دهد

این صنعتگر زنجانی بیان کرد: اکثر مواد اولیه استفاده شده، تولید داخل هستند و نخ‌های چرم را از تبریز تهیه کرده و نخ‌های معمولی را از اصفهان به دست می‌آوریم و چسب‌های استفاده شده در محصولات نیز، اکثراً داخلی هستند.

وی تشریح کرد: در ابتدای کار به طور خانوادگی این صنعت را پیش می‌بردیم اما حالا به جذب نیرو و بزرگ کردن کار و دستگاه‌ها روی آوردیم و امروز، کارگاه صنایع دستی و تبدیل آن به کالاهای مصرفی به جای کالاهای تزیینی، ضمن احیای این صنعت، هویت فرهنگی و اجتماعی منطقه ما را تقویت کرده و گسترش می‌دهد.

 

تولید روزانه ۵۰۰ جفت گیوه و کفش سنتی توسط ۱۵۰۰ بانوی صنعتگر

رستمی بیان کرد: در حال حاضر روزی ۵۰۰ جفت کفش سنتی در کارگاه ما تولید میشود ولی ظرفیت ما شاید روزی ۳۰۰۰ یا ۴۰۰۰ جفت هم باشد و بافنده‌های این حوزه را که نزدیک به ۱۵۰۰ نفر خانم را شامل می‌شوند، می‌توان با افزایش فروش و ایجاد شرایط مناسب، به ۳ یا ۴ هزار نفر نیز رساند.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه خود کارگاه نیز بخش‌های آموزشی داریم و افرادی که تمایل دارند، می‌توانند در دوره‌ها شرکت کرده و این صنعت را یاد بگیرند.

رستمی با اشاره به حمایت از تولیدات داخل، عنوان کرد: اگر من کالای مصرفی خود را از شخصی خرید کنم که تولیدکننده داخلی است، مسلماً آن تولید کننده هم از من خرید می‌کند، پس در نتیجه کل پول داخل کشور خودمان به گردش درمی‌آید و از تولیدکنندگان حمایت می‌شود.

keyboard_arrow_up