اقدامات مهم پایگاه سلامت اجتماعی طلّاب اسد‌آباد
اقدامات مهم پایگاه سلامت اجتماعی طلّاب اسد‌آباد
عرصه: خدمات اجتماعی

دغدغه‌مندی و احساس مسئولیت نسبت به مردم محل سکونت و تسکین و التیام آلام خانواده‌های محروم و نیازمند، با دیدن شرایط معیشتی و حس عمیقی که از میزان بحران در خانواده‌های بی‌بضاعت حاشیه شهر به وجود می‌آید، اصلی‌ترین دلایلی هستند که می‌تواند یک گروه از جوانان مومن و متعهد را برای کمک به مردم و در راستای افزایش سطح معیشت و کاهش محرومیت‌های آنها، بسیج کند.

 

هادی خسروی، طلبه سطح دو حوزه علمیه و اهل شهرستان اسدآباد واقع در استان همدان است. وی در گفت‌وگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: در سال ۱۳۹۷ برنامه‌ای را با عنوان پایگاه سلامت اجتماعی و با هدف مقابله با آسیب‌های اجتماعی محلات، به همراه دیگر دوستان طلبه، در یکی از مناطق حاشیه شهرستان شروع کردیم.

وی افزود: رویت دغدغه‌ها و مشکلات مردم مناطق حاشیه شهر، اصلی‌ترین عاملی بود که ما را به سمت این اقدام اجتماعی سوق داد و نتایج خوبی هم در طول فعالیت در آن منطقه محروم از شهر حاصل شد.

خسروی عنوان کرد: پس از ورود به منطقه و آسیب‌شناسی، ۲۵ آسیب اجتماعی اساسی در منطقه را شناسایی کرده و اقدام به تشکیل کارگروه‌های مختلف در این حوزه‌ها شد که مهم‌ترین آسیب نیز، بحث اعتیاد بود.

وی بیان کرد: مساجد در دوران پیامبر اکرم(ص) به عنوان پایگاه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شناخته می‌شدند؛ از این رو فعالیت‌های ما نیز حول محور مسجد انجام شد و اقدامات و فعالیت کارگروه‌ها، با محوریت مساجد پیش رفت.

شناسایی، معرفی و درمان ۱۰۰ فرد معتاد در حاشیه شهر

خسروی با اشاره به نقش مهم کارگروه‌های ترک اعتیاد در منطقه محروم شهر، خاطرنشان کرد: در اولین و مهم‌ترین اقدام، بنابه شناسایی معضل اساسی اعتیاد، ۱۰۰ نفر از افراد معتاد منطقه‌ای که مشغول فعالیت بودیم توسط کارگروه ترک اعتیاد شناسایی شدند و پس از معرفی به کمپ، مراحل درمان را سپری کردند و در حال حاضر بیش از یک تا سه سال از مدت درمان و پاک بودن آنها می‌گذرد.

وی تشریح کرد: مزیت پایگاه سلامت اجتماعی ما، استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن است؛ از این رو با استعانت از بانوان و همسران خود نیز در راستای حل مشکلات اجتماعی در‌آمدیم؛ به طوری که سعی ما ایجاد اشتغال برای افراد معتاد یا خانواده‌های آنها بود.

خسروی تصریح کرد: با روی کار آمدن کارگروه‌های اشتغال، شناسایی شغل‌های خرد و کوچک انجام و ظرفیت بانوان را به خانه‌های افرادی که در کمپ ترک اعتیاد بودند فرستادیم تا از این طریق، برای خانواده‌های آنها شغل ایجاد کنیم تا از این طریق، امرار معاش کنند.

جلوگیری از ۲۸ طلاق بین زوجین در شهرستان

عضو پایگاه سلامت اجتماعی شهرستان اسدآباد، جلوگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی را مهم‌تر از اقدام به حل دانسته و گفت: از سال ۱۳۹۷ تا کنون، با مصالحه، گفت‌وگو و برگزاری جلسات در کارگروه‌ اجتماعی موفق شدیم از ۲۸ طلاق بین زوجین در شهرستان جلوگیری کنیم؛ از این رو معتقدیم جلوگیری از بروز معضلات اجتماعی مقدم‌تر از حل آنها می‌باشد.

وی افزود: شهرستان اسدآباد، یکی از قطب‌های تولید گوجه‌فرنگی در کشور است اما مشکل اساسی آن، نبود بازار هدف و نبود تقاضای مناسب است که باعث می‌شود محصول کشاورزان به دست افراد واسطه، با کمترین قیمت مبادله شود؛ از این رو با همّت اعضای گروه، بازاریابی و فروش محصولات کشاورزان را با حذف واسطه‌ها انجام دادیم تا سود محصول، به دستان زحمتکش کشاورزان برسد.

keyboard_arrow_up