ایجاد اشتغال در کارگاههای کوچک و کار در زمینه هنرهای صنایع دستی، علاوه بر ایجاد درآمد از طریق فروش محصولات و صادرات آنها، زمینههای آموزش و انتقال تجربیات را به هنرجویان فراهم میآورد. هنرهای صنایع دستی در ایران، جایگاه ممتازی دارد و به عنوان مشاغلی با پیشینه تاریخی شناخته میشود.
محمدرضا محرمی اهل شهرستان ابهر واقع در استان زنجان است. وی در گفتوگو با سایت خبری مامردم اظهار کرد: فعالیت ما در زمینه تولید زیورآلات سنتی صورت میگیرد و محصولات مختلف زنانه و مردانه از جنس طلا و نقره تولید میکنیم؛ همچنین تراشکاری سنگهای زینتی نیز در کارگاه ما انجام میشود.
وی افزود: طلا و نقرهجات را از بازار تهیه کرده و پس از ذوب کردن، به ایجاد تسمههایی میپردازیم. تسمهها با کنار هم قرار گرفتن، زنجیرها و جواهرات زیبایی را با توجه به طرحهایی که مشتریها در نظر دارند به وجود میآورد.
محرمی عنوان کرد: در بحث آموزش توانستیم در شهرستان، استان و سایر استانها به حدود ۱۵۰ نفر آموزش دهیم که بیش از ۸۰ نفر آنها مشغول به کار هستند و تعدادی نیز در کارگاه ما جذب شدند.
این صنعتگر خاطرنشان کرد: آموزشهای صفر تا صد دوره تولید زیورآلات سنتی را در ۱۰ جلسه به هنرجویان آموزش میدهیم و حدود ۲ تا ۳ ماه، این صنعت برای هنرجویان آموخته میشود؛ همچنین بازار کسب و کار و فروش محصول را به هنرجویان میآموزیم.
برگزاری دورههای رایگان آموزش جواهرسازی
محرمی با اشاره به برگزاری دورههای رایگان تولید جواهر و زیورآلات گفت: برای جمعی از دانشجویان و طلاب علاقمند به این صنعت، با گردآوری وسایل و ابزار مورد نیاز توسط خود هنرجویان، دورههای آموزشی رایگان برگزار میشود؛ همچنین به دنبال گسترش و ترویج این هنر، مدت زمانی را در شهر نجف عراق و در جوار مرقد امام علی(ع) به ساخت زیورآلات مشغول بودیم.
وی بیان کرد: بنده به عنوان یک کارآموز، این حرفه را در عرض یک ماه آموختم و پس از آن، خودم نیز مشغول آموزش آن به دیگر افراد بودم؛ مهمترین ویژگی این هنر صنایع دستی، انتقال آن از طریق آموزش و درآمدزایی از فروش محصولات، در حین آموزش است که نقطه قوتی برای افرادی است که میخواهند وارد این کار شوند.