کشاورزی یکی از اصلیترین مشاغل در ایران محسوب شده و منبع تامین مالی برای مردم و دستاوردی بزرگ برای دولت است؛ حال که کشور در سالهای گذشته با پدیده کمآبی و خشکسالی مواجه بوده، تنها راهکار مناسب برای ادامه حیات کشاورزی کشور، استفاده از سیستمهای نوین آبیاری و روی آوردن به آبیاری قطرهای در مزارع است.
علی اسدی، مروج کسب و کار حوزه کشاورزی و ساکن استان فارس است. وی در گفتوگو با سایت خبری ما مردم اظهار کرد: ما حدود ۱۰ هکتار زمین زراعی زیر کشت داریم که فرصت مناسبی برای تولید و اشتغال و درآمدزایی محسوب میشود اما عدم وجود آب کشاورزی کافی، دغدغه جدی ما در این زمینه است.
وی افزود: عمده محصولاتی که کشت میکنیم شامل انواع صیفیجات در فصول سال است و در برخی از فصول نیز به کشت گندم میپردازیم.
اسدی عنوان کرد: در تابستان به دلیل نبود برق و آب، کشت نداریم، در فصل پاییز نیز کشت انجام نمیشود و در زمستان نیز محصولاتی مانند گوجه و پیاز کشت میکنیم.
آبیاری قطرهای، راهکاری موثر برای کشت با بازده بالا
این کشاورز بیان کرد: ما از سال ۱۳۸۵ به بعد از آبیاری قطرهای استفاده می کنیم که یکی از مهمترین مزایای تولید باکیفیت محصولات است؛ همچنین باید گفت آب مورد نیاز برای کشت گندم بیشتر از هندوانه است. برای مثال اگر هندوانه را در ماه آخر سال کشت کنیم، ۲ بار پشت سر هم آبیاری می کنیم بعد تا یک ماه آبیاری نیاز ندارد و وقتی میوه داد، مجددا آبیاری شروع میشود.
وی تشریح کرد: این فرایند در ۱۰ تا ۱۲ بار به مدت ۲ ماه انجام میشود؛ لذا چون هندوانه باکیفیت به بازار عرضه میشود، در بحث فروش آن نیز مشکلی نداریم.
اسدی عنوان کرد: ما چون خودمان روند کار صادرات بدون واسطه را نمیدانیم، مجبور هستیم هندوانه و محصولات تولیدی را از طریق دلالها به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر کنیم.
وی تصریح کرد: قبلا کشاورزان به کمیت محصول اهمیت می دادند و در حال حاضر هم اعتقاد برخی ها همین است اما بنده با اینکه آب کافی در دسترس دارم ولی به کیفیت بیشتر از کمیت اهمیت میدهم.
اسدی با اشاره به نوع کشت محصولات گفت: قیمت زمین زراعی که چاه آب برای آبیاری محصول داشته باشد بسیار بالاست و به همین دلیل کشت گندم صرفه اقتصادی ندارد و کشاورزان، کشت صیفیجات را ترجیح میدهند.