زنان نمی‌شود را نادیده گرفت؛ روایت کارآفرینی زینب نوری از زنجان
زنان نمی‌شود را نادیده گرفت؛ روایت کارآفرینی زینب نوری از زنجان
عرصه: کسب و کار

زینب نوری، بانوی کارآفرین زنجانی، متولد ۱۳۴۸، با بیش از دو دهه فعالیت در عرصه کارآفرینی، نمونه‌ای از تلاش و پشتکار زنان ایرانی است که موانع را پشت سر گذاشته و برای خود و دیگران فرصت‌های شغلی ایجاد کرده‌اند. او که در سال ۱۳۸۰ کارمند اداره فرصت‌های شغلی بود، با انگیزه‌ای قوی و با سرمایه‌ای اندک، مسیر زندگی خود را تغییر داد و به کارآفرینی روی آورد.

 

نوری در گفتگو با سایت ما مردم،اظهار کرد: با توجه به ارتباطی که با بخش اشتغال بانوان استانداری زنجان داشتم، به این فکر افتادم که چرا خودم یک شغل ایجاد نکنم؟ این جرقه آغازی برای پایان کارمندی و شروع فصلی جدید در زندگی‌ام بود.

وی با اشاره به چگونگی شروع کارش گفت: با سه میلیون تومانی که از بازخریدی‌ام دریافت کردم، شرکت تعاونی تولیدی، توزیعی و خدماتی تلاش بانوان را راه‌اندازی کردم. ابتدا با راه‌اندازی یک مهدکودک، فعالیتم را آغاز کردم و به دلیل استقبال والدین، پس از ۵-۶ سال، مدرسه و سپس موسسه قرآنی را نیز به مجموعه خود اضافه کردم.

نوری ادامه داد:این مجموعه آموزشی که زیر نظر تعاونی خانوادگی‌ام اداره می‌شود، زمینه اشتغال‌زایی برای اعضای خانواده‌ام را نیز فراهم کرده است. در حال حاضر، دخترم مدیر مدرسه، دختر دیگرم معاون مدرسه و خواهرم مدیر مهدکودک هستند.

 

وی با بیان تأثیر همه‌گیری کرونا بر کسب‌وکارش گفت: متأسفانه طوفان کرونا، مجموعه ما را نیز بی‌نصیب نگذاشت و تعداد پرسنل از ۵۰ نفر به ۱۷ نفر در مدرسه و ۳ نفر به صورت مجازی در پیش‌دبستانی کاهش یافت. مهدکودک و موسسه قرآنی نیز به دلیل این همه‌گیری تعطیل شدند.

نوری در خصوص فعالیت‌هایش در دوران کرونا افزود: با این وجود، بیکار نماندم و به پویش مردمی دوخت و تهیه ماسک پیوستم. در این بخش نیز برای ۱۵ نفر کارآفرینی کردم و با همکاری فنی و حرفه‌ای، ماسک‌ها را تهیه و توزیع می‌کنیم.

وی در مورد چالش‌های پیش روی کارآفرینی‌اش گفت: چالش و مشکل همیشه وجود دارد. در این دو دهه، سالی نبوده که بدون دغدغه و مشکل سپری شود، به ویژه با وضعیت استیجاری که داریم. تهیه مکان مناسب، انتخاب نیروهای کارآمد، تأمین حقوق ۵۰ نفر و مشکلات ایجاد شده توسط اداره آموزش و پرورش، همگی چالش‌های بزرگی برای ما بوده‌اند.

نوری با اشاره به برخی از مشکلات اخیر گفت: به عنوان مثال، امسال اداره آموزش و پرورش دستور نوسازی داده، در حالی که با کاهش تعداد دانش‌آموزان، این اقدام منطقی به نظر نمی‌رسد. همچنین، اعلام کردند که از اسفند ماه، پیش‌دبستانی‌ها حق دریافت شهریه ندارند، در حالی که ما همچنان باید حقوق، بیمه و اجاره را پرداخت می‌کردیم. افزایش قیمت‌ها پس از عید نیز مشکلات را دوچندان کرد.

وی در خصوص برنامه‌های آینده خود گفت: سال گذشته زمینی به قیمت نیم میلیارد تومان خریداری کردم تا مدرسه‌ای در آن بسازم و از اجاره ماهی ۱۲ میلیون تومانی رها شوم، اما برای ساخت آن به ۶ تا ۷ میلیارد تومان وام نیاز دارم که هنوز موفق به دریافت آن نشده‌ام.

نوری با تأکید بر مشکلات زنان کارآفرین گفت: بخش بانوان در کشور ما، به ویژه در مناطق محروم، مظلوم واقع شده است، اما دیگر مسئولان نمی‌توانند زنان را نادیده بگیرند. در زمان خرید زمین، مالک از من پرسید که آیا اصلا پول داری که زمین بخری؟ اگر با یک مرد طرف بود، چنین سؤالی نمی‌کرد! برای دریافت وام نیز به دلیل زن بودن، سخت‌گیری بیشتری اعمال می‌شود و درخواست سند می‌کنند، در حالی که معمولا سندها به نام آقایان است. زنان می‌خواهند به اقتصاد خانواده کمک کنند، اما حمایت کافی از آنها نمی‌شود.

keyboard_arrow_up