طرح “مدرسه آنلاین جان و تن”؛ راهکاری برای آموزش فراگیر و کم هزینه
طرح “مدرسه آنلاین جان و تن”؛ راهکاری برای آموزش فراگیر و کم هزینه
عرصه: خدمات اجتماعی

چهره فرهنگی و اجتماعی از پیشگامان عرصه آموزش و فرهنگ دیجیتال است که با نگاهی نو به دنبال تحول در نظام آموزشی کشور از طریق طرح های کم هزینه و فراگیر مانند “مدرسه آنلاین جان و تن” می باشد. وی با تأکید بر خودگردانی فعالیت های فرهنگی و انتقاد از سیاست های ناکارآمد گذشته، بر ضرورت بهره گیری از فناوری های روز و نقدپذیری برای توسعه فضای فرهنگی اصرار دارد. تجربه او در حوزه های رسانه ای و تعامل با جوانان، او را به چهره ای اثرگذار در طرح های آموزشی-اجتماعی تبدیل کرده است.

یک فعال فرهنگی و اجتماعی در گفتگو با سایت خبری ما مردم از طرحی تحت عنوان “مدرسه آنلاین جان و تن” سخن گفت که میتواند تحولی در نظام آموزش عمومی ایجاد کند. وی با اشاره به قابلیت های این طرح، توضیح داد: «این مدرسه آنلاین با کمترین هزینه و تجهیزات محدود، امکان آموزش همزمان برای یک میلیون نفر را فراهم میکند.»

به گفته این فعال فرهنگی، برنامهریزی دقیق و زمانبندی منظم از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب، امکان برگزاری کلاسهای متنوع را در این بستر فراهم میسازد. وی افزود: «این طرح نهتن ها آموزشی و عمومی است، بلکه میتواند درآمدزا نیز باشد تا از وابستگی به بودجه های دولتی جلوگیری شود.»

وی با انتقاد از هزینه های کلان پروژه های فرهنگی بدون بازدهی مناسب، به فیلم “محمد رسولالله(ص)” اشاره کرد که با بودجه ۳۴۰ میلیارد تومانی ساخته شد، اما فروش آن به ۱۵ میلیارد تومان نرسید. او گفت: «عدم استراتژی صحیح فرهنگی و شناخت مخاطب، منجر به اتلاف منابع می شود.»

این چهره فرهنگی تأکید کرد که طرح “مدرسه آنلاین جان و تن” با مدیریت صحیح، میتواند الگویی برای آموزش فراگیر و پایدار باشد. وی همچنین پیشنهاد داد تا برای توسعه این ایده، یک سایت تخصصی با عنوان “هیئت اندیشه ورز” راه اندازی شود تا امکان تعامل و نقدپذیری بین فعالان فرهنگی فراهم گردد.

وی با اشاره به اهمیت تحمل نظرات مخالف در فضای فرهنگی، گفت: «نقد و مقاومت، موجب رشد می شود. مدیران این مجموعه باید ظرفیت پذیرش ایده های مختلف را داشته باشند.»

در بخش دیگری از این گفتگو، این فعال فرهنگی به ضرورت استفاده از فناوری های روز مانند فضای مجازی و ماهواره ها برای گسترش پیام های دینی اشاره کرد و گفت: «امروزه با پیشرفت تکنولوژی، انتقال مفاهیم به سرعت امکانپذیر است.»

وی همچنین با بیان مثالی از رسانه های جهانی، پیشنهاد داد تا شبکهای اختصاصی برای پوشش رویدادهای مذهبی مانند ظهور امام زمان(عج) طراحی شود. او گفت: «ما باید به جای انتظار کشیدن، برای چنین روزی برنامه ریزی و آماده سازی داشته باشیم.»

این فعال فرهنگی بر لزوم توجه به دو حوزه آی‌تی و برنامه های تلویزیونی تأکید و خاطرنشان کرد: «با تولید محتوای جذاب و استفاده از ظرفیتهای دیجیتال، میتوان حرکتهای فرهنگی مؤثری را سامان داد.»

وی همچنین از مسئولان خواست تا از تجربیات موفق شهرهایی مانند اصفهان الگوبرداری کنند و افزود: «اصفهان همواره پیشگام در عرصه های فرهنگی بوده و این تجربیات میتواند به سایر مناطق نیز تسری یابد.»

این فعال فرهنگی در پایان ابراز امیدواری کرد که با اجرایی شدن طرح هایی مانند “مدرسه آنلاین جان و تن”، شاهد تحولی اساسی در نظام آموزش و فرهنگ کشور باشند.

keyboard_arrow_up